€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

Facebook a luat în calcul să vândă accesul la datele utilizatorilor

Ştire online publicată Joi, 29 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
În urmă cu mai mulți ani, șefii Facebook discutau despre posibilitatea taxării companiilor pentru accesul la datele persoanele ale utilizatorilor rețelei sociale.


Un document intern obținut de publicația americană The Wall Street Journal arată că șefii Facebook au vehiculat intern ideea taxării agențiilor de publicitate și a celorlalte companii care doreau să intre în posesia datelor personale ale utilizatorilor.


Informația apare într-o serie de email-uri interne din perioada 2012 - 2014, perioadă în care Facebook încerca să crească rapid veniturile după listarea din 2012. O propunere era ca accesul la datele utilizatorilor să le fie blocat pentru companiile care nu cumpără publicitate de cel puțin 250.000 de dolari.


Numele executivului nu este cunoscut, însă este clar că propunerea sa nu a fost pusă în practică. Cei de la Facebook nu au comentat decât că informațiile obținute de publicația americană sunt scoase din context.


Este foarte posibil ca mail-urile în cauză, alături de alte informații interne care să scoată la lumină și mai multe despre modul în care se iau deciziile în carul Facebook, să devină în curând publice.


Parlamentul britanic a confiscat recent mai multe documente interne ale Facebook pentru a investiga celebrul caz Cambridge Analytica, în urma căruia au fost accesate datele personale ale peste 87 de milioane de utilizatori.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7057 secunde