Elon Musk promite că mașinile Tesla se vor conduce singure chiar din 2019

332
Elon Musk promite că mașinile Tesla se vor conduce singure chiar din 2019 - teslaautopilotmasinaautonoma1170-1571917988.jpg

Articole recomandate

Elon Musk a reușit două lucruri cu Tesla: să promoveze mașinile electrice și să domine discursul despre mașini autonome. Iar până la final de 2019 ar reuși să transforme mașini banale într-unele autonome. Dar cu o mulțime de condiții și mențiuni, scrie playtech.ro


Mașinile Tesla beneficiază de opțiunea Autopilot, dar doar pentru conducere asistată de șofer. Ce susține Elon Musk acum e că, până la finalul anului, unele mașini vor fi actualizate pentru versiunea FSD (full self-driving). Astfel, devin autonome, dar nu chiar ca-n filme.

Față de investitori, Elon Musk a spus că nu e 100% sigur de lansare, dar consideră că Tesla poate livra actualizarea până la finalul anului.


Ce înseamnă că o Tesla se va conduce singură


Nu te aștepta ca astfel de mașini să fie de capul lor prin oraș. FSD, în esență, înseamnă că mașina ar putea conduce de la locuința șoferului la locul lui de muncă. Totodată, șoferul trebuie să fie pe locul lui și să fie pregătit să preia controlul în caz că se întâmplă ceva.

Elon Musk promite această funcționalitate ca investitorii să nu-și piardă încrederea în companie. Criticii susțin că ce face el acum e să suprapromită o funcționalitate a mașinilor Tesla care ar putea eșua dramatic.

La începutul anului, Elon Musk a spus că mașinile Tesla vor ajunge la nivelul 5 de autonomie, ceea ce e impresionant. Doar că acum a revenit asupra acelei estimări și-a zis că nu-i o opțiune pentru orice scenariu de utilizare.

Astfel, chiar dacă în 2019 va fi vorba de un beta, în 2020 ne putem aștepta la mașini Tesla autonome. Eventual, în orașe unde traficul nu-i neapărat o problemă sau pentru drumuri pe care atenția șoferului nu-i atât de importantă. Finalul lui 2020 ar fi perioada în care mașinile ar funcționa mai bine, iar atenția șoferului n-ar trebui să mai fie atât de mare, dar pericolul de-a avea așa ceva pe străzi va fi.

Opțiunea FSD, pentru cei care-și comandă Tesla acum, costă 6.000 de dolari. Dacă o adaugă după achiziție, costă 8.000 de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3548 secunde