€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Eclipsă parțială de Soare, în prima duminică din an ​

Ştire online publicată Vineri, 04 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Prima duminică din anul 2019 vine cu o eclipsă parțială de Soare, iar pasionații știu deja de unde se va vedea cel mai bine evenimentul astronomic, scrie hotnews.ro citând Space.com.


Ca să fie vizibilă pentru oamenii obișnuiți, o eclipsă totală de Soare trebuie să proiecteze umbra Lunii pe suprafața Pământului. De data aceasta, umbra va trece la o distanță de aproximativ 900 de kilometri pe lângă Pământ. Așa se face că amatorii de evenimente astronomice trebuie să se mulțumească, duminică, să urmărească traseul pe care satelitul natural al Pământului poate fi văzut acoperind câte o mică porțiune din discul Soarelui.


Fenomenul va fi vizibil numai pentru o mică parte din emisfera nordică a planetei, din estul Asiei, prin Siberia, nord-estul Chinei, Coreea, Japonia, spre Polul Nord, prin nordul Oceanului Pacific și până în sud-vestul Alaskăi. Cea mai bună perspectivă va fi în estul Asiei, din Tokyo luna fiind vizibilă în ultimele ore ale dimineții cu un procent de 30% de acoperire a Soarelui.


Până la finalul secolului al XXI-lea, de pe teritoriul României vor mai fi vizibile 33 de eclipse, arată AstroInfo. Următoarea eclipsă de Soare parțial vizibilă din România va avea loc în iunie 2020, dar discul solar nu va fi acoperit decât în proporție de 11% pentru cei din București.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7153 secunde