De câte prize are nevoie România pentru mașinile electrice

250
De câte prize are nevoie România pentru mașinile electrice - decateprizemasinielectrice-1430219966.jpg

Articole de la același autor

Programul destinat dezvoltării de prize pentru încărcarea mașinilor electrice își propune ca țintă montarea a 10.000 de astfel de dispozitive în următorii ani, în condițiile în care, în acest moment, la nivel național nu sunt mai mult de 50 de astfel de prize, potrivit președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp.

"Programul de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a acestor tipuri de mașini își propune montarea, la nivel național, a 10.000 de dispozitive. Ținta noastră este de a finanța acest proiect în așa fel încât România să își respecte angajamentele față de Uniunea Europeană și Comisia Europeană. Rămâne să vedem care va fi ritmul de finanțare. Există o directivă europeană din 2014 referitoare la stațiile de încărcare și pe care România are obligația să o implementeze din 2016", a spus Gearâp.
 

Potrivit șefului AFM, ghidul de finanțare al acestui program va fi în dezbatere publică în maxim 4 săptămâni. Prețul unei astfel de prize pornește de la 1.500 de euro și poate ajunge la 40.000 de euro pentru un dispozitiv cu încărcare rapidă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.34 secunde