Cum și-au ales numele companiile celebre din lume. Cum s-a ajuns la Google, Pepsi, Yahoo sau IKEA

457
Cum și-au ales numele companiile celebre din lume. Cum s-a ajuns la Google, Pepsi, Yahoo sau IKEA - 14722809642e600fd6-1484668883.jpg

Articole recomandate

Numele unor companii celebre precum Google, Yahoo, Pepsi sau IKEA sunt cunoscute oricui, dar nu mulți sunt cei care știu care este, de fapt, adevărata proveniență a acestora.

Google – Gigantul internetului și-a luat numele de la termenul matematic "googol", ce desemnează cifra 1 urmată de 100 de zerouri (1 googol â10 la puterea 100).

Yahoo – Este un acronim pentru "Yet Another Hierarchical Officious Oracle"-Încă un oracol servil ierharhic– dar se referă și la specia imaginară găsită în cartea "Călătoriile lui Guliver" a lui Jonathan Swift.

Pepsi – Inițial, sucul se numea "Brad's Drink" în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. În 1898, a devenit Pepsi-Cola datorită cuvântului "dyspepsia", ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credința fondatorului, cum că băutura ajuta digestia.

Oracle – Numele a provenit de la numele de cod al unui proiect al CIA la care lucrau co-fondatorii, Larry Ellison și Bob Oats. Proiectul era o bază de date menită să răspundă la orice întrebare.

Skype – Numele original "Sky Peer-to-peer" (Cer de la persoană-la-persoană) a fost redus la "Skyper", iar ulterior, creatorii au renunțat la "r"-ul de la sfârșit, scrie stiridinlume.ro



Sony– Vine de la cuvântul din latină, "sonus", care înseamnă sunet, dar care a fost folosit și pentru a exprima termenul de argou folosit de tinerii din Japonia anilor 50 care desemna un tânăr deștept și prezentabil.

Blackberry-Numele a fost ales în 1999 deoarece tastele de pe telefon semănau cu boabele murelor.

Canon-Inițial, compania a fost numită "Kwanon", după o zeița budistă, dar și-a schimbat numele în 1935 pentru a suna mai atrăgător la publicul larg.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Tehnologie : Compania Nokia dă în judecată Apple Inc
Marţi, 20 Decembrie 2016
Stire din Tehnologie : Facebook a introdus o nouă funcție
Pagina a fost generata in 1.0122 secunde