Companiile aeriene renunță pe rând la Boeing 737 MAX 8, după accidentul aviatic de duminică

384
Companiile aeriene renunță pe rând la Boeing 737 MAX 8, după accidentul aviatic de duminică - ndyyymrkytczntmyzgflzmm0zgexn2fk-1552390351.jpg

Articole recomandate

După Indonezia, China, Insulele Cayman și Etiopia, Australia și Singapore au suspendat și ele operarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX 8. Prăbușirea acestui model de aeronavă duminică, în Etiopia, la patru luni de la prăbușirea avionului Lion Air, tot un Boeing 737 MAX 8, a ridicat mai multe semne de întrebare privind siguranța avionului, scrie The Guardian.


Acțiunile companiei Boeing au scăzut cu 5% pe bursă, luni, după ce aproape 40% din flota mondială de aeronave 737 MAX 8 au răma la sol. La o zi după accidentul aviatic din Etiopia, autoritatea aviației civile din SUA a dat asigurări că aeronava poate fi utilizată în continuare de companiile aeriene. Însă marți, Australia și Singapore au anunțat că suspendă temporar folosirea modelului de avion, în timp ce așteaptă mai multe informații despre cauzele celor două incidente.


Printre companiile aeriene care nu mai pot folosi deocamdată Boeingul 737 MAX 8 se numără: China Southern Airlines, Garuda Indonesia, Shandong Airlines, Thai Lion Air, SilkAir, Fiji Airways, Ethiopian Airlines, Cayman Airways și Comair.


GOL, una dintre cele mai mari companii aeriene din Brazilia, a suspendat temporar utilizarea a șapte aeronave, iar Aeromexico a ținut șase avioane la sol.


Două companii aeriene românești, TAROM și Blue Air, au comandat la rândul lor acest tip nou de avion, însă acesta nu a intrat încă în flota companiilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4573 secunde