€ 4.7607
£ 5.4399
$ 4.2653

Mai multe ştiri online:

China pregătește lansarea unei misiuni istorice!

Ştire online publicată Joi, 06 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
foto: realitatea.net
China pregătește lansarea unei misiuni istorice! - chinamissioninline85203100-1544113825.jpg
Agenția spațială chineză a intrat pe ultima sută de metri înainte de lansarea, prevăzută vineri, 7 decembrie, a misiunii robotice Chang'e 4 de aselenizare pe fața nevăzută a Lunii, prima misiune de aselenizare în emisfera selenară pe care nu o putem vedea niciodată de pe Pământ, conform unui material publicat joi de SPACE.com.


Misiunea Chang'e 4 va fi lansată cu ajutorul unei rachete portante Long March 3B, vineri, la ora 18:30 GMT (sâmbătă, 8 decembrie, 2:30 A.M., ora Chinei).

Dacă totul va merge conform planului, modulul de aselenizare și roverul autonom Chang'e 4 vor aseleniza în craterul Von Karman din bazinul selenar South Pole-Aitken (SPA) la capătul unui zbor spațial de 27 de zile. Chang'e 4 continuă misiunea de succes Chang'e 3 care a trimis pe Lună un modul de aselenizare și un rover autonom denumit Yutu (iepurele de jad) în decembrie 2013.

Pentru a asigura succesul misiunii Chang'e 4, China a lansat satelitul de telecomunicații Queqiao în cursul lunii mai. Satelitul Queqiao se află poziționat în punctul Lagrange (L2) dintre Pământ și Lună - punctul dintre Pământ și Lună în care atracțiile gravitaționale ale celor două obiecte cosmice, combinate cu forța centrifugă, sunt în echilibru. Astfel satelitul rămâne staționar și va asigura comunicațiile dintre echipa de control a misiunii Chang'e 4 și roverul de la suprafața Lunii.

De pe Pământ nu putem vedea decât o singură față a Lunii, deoarece satelitul natural al Pământului are o perioadă sinodică egală cu perioada sa de revoluție (27,3217 zile), aflându-se în rotație sincronă cu Pământul. Emisfera selenară invizibilă de pe Terra nu a fost fotografiată și cartografiată decât cu ajutorul sondelor spațiale, prima fiind sonda sovietică Luna 3, în 1959. Primii oameni care au văzut-o, în mod direct, au fost astronauții din echipajul misiunii Apollo 8, pe orbită în jurul Lunii în 1968.

Sursa: agerpres.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7039 secunde