Ce se întâmplă atunci când dai LIKE unei pagini de Facebook

499
Ce se întâmplă atunci când dai LIKE unei pagini de Facebook - facebookwidef2a43a179c6e3f2581c5-1404118048.jpg

Articole recomandate

Odată cu creșterea numărului persoanelor care au acces la internet, riscul de a dezvălui informații confidențiale, chiar și involutar, s-a mărit direct proporțional.


Dă-mi un Like ca să-ți spun cine ești


Jennifer Golbeck, specialist în social media, a explicat că în funcție de activitatea pe care oamenii o au pe rețelele de socializare, se pot afla detalii despre viețile lor care, la prima vedere, par a fi secrete. Împreuna cu colegii săi de la Universitatea din Maryland, Jennifer Golbeck a dezvoltat mecanisme prin care se pot estima specificații precum preferințele politice, orientarea sexuală, religia, vârsta sau gradul de inteligență în funcție de activitatea de pe rețelele de socializare.


Like-urile au dat-o de gol


Specialista a oferit exemplu unei liceene de 15 ani care, cu două săptamani înainte de a le spune părinților că este însărciantă, a primit de la o companie specializată mai multe promoții și reclame despre obiecte necesare în timpul sarcinii, dar și despre creșterea copilului. S-a dovedit că respectiva companie, care avea acces la istoricul de cumpărături, dar și la activitatea fetei de pe rețelele de socializare a observat că tânăra a devenit interesată de informații utile pentru femeile gravide și în urma unei cercetări a ajuns la concluzia că fata ar fi însarcinata, lucru care s-a dovedit a fi adevarat.


Golbeck a explicat că atunci când o persoană dă like la o anumită pagina de Facebook, respectiva acțiune oferă o mulțime de informații despre utilizator și a tras un semnal de alarmă despre violarea intimității cu sau fără voia noastră, în funcție de cât de permisivi suntem în a oferi informații despre noi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4267 secunde