Ce greșeli să eviți atunci când îți încarci telefonul

755
Ce greșeli să eviți atunci când îți încarci telefonul - moretochargingphonesthanyouthink-1567419386.jpg

Articole recomandate

Dacă bateria telefonului tău nu te mai ține cât ai vrea, e posibil ca asta să se datoreze într-o anumită măsură și felului în care o încarci, scrie playtech.ro

Întreținerea dispozitivelor pe care ți le cumperi poate fi destul de complicată, mai ales dacă nu înțelegi ce ar trebui să faci pentru ca ele să continue să funcționeze optim. În ceea ce privește încărcarea telefoanelor, lucrurile sunt poate puțin mai complicate decât ți-ai imagina.


Deși e clar că bateriile nu vor rezista la infinit, există anumite obiceiuri pe care le ai care le afectează și le fac să se degradeze mai repede.

Astfel, există ce e bine să faci și ce nu atunci când îți încarci telefonul.



Încărcarea peste noapte


Dacă și tu îți lași telefonul conectat la priză pe tot parcursul nopții pentru a te trezi dimineața cu bateria încărcată la 100%, acesta ar putea să nu fie cel mai bun obicei pe care îl ai. În acest mod, poți accelera procesul de îmbătrânire al bateriei Li-Ion de pe smartphone-ul tău. Astfel, aceasta devine mai puțin eficientă și livrează mai prost energie către telefon. Cel puțin, teoretic.

Totuși, companiile producătoare de telefoane au păreri împărțite în ceea ce privește menținerea bateriei la 100% pentru ore în șir. Google spune altceva despre bateria telefonului tău. Compania americană nu pare să fie prea îngrijorată despre așa-numitul fenomen de supraîncărcare a telefonului. Spune că această preocupare este destul de învechită. Google spune că tehnologiile actuale nu permit bateriei să se degradeze, chiar și atunci când o lași se se încarce atâtea ore la rând.

Totuși, cei mai mulți experți susțin că n-ar fi tocmai bine s-o ții la 100% pentru o perioadă îndelungată.

Cum să stochezi bateria pe care n-o mai folosești

În momentul în care știi că n-o să mai folosești un anumit dispozitiv pe o perioadă mai lungă, trebuie să te gândești la cum se va păstra bateria acestuia. Astfel, aceasta ar trebui păstrată în anumite condiții pentru a putea funcționa optim atunci când vei folosi din nou telefonul.

Cele mai multe companii sunt de acord că există un anumit nivel la care ar fi cel mai bine să-ți ții bateria telefonului atunci când n-o vei folosi mai mult timp.

Schulte spune că bateriile Li-Ion se degradează cel mai greu atunci când sunt undeva între 30% și 50%. Samsung susține că ar trebui să-ți ții bateria la cel puțin 50%. Cu asta e de acord și Apple, care spune să-ți ții iPhone-ul încărcat la cel puțin jumătate atunci când îl vei depozita pe o perioadă mai mare. Astfel, vei extinde durata de viață a bateriei.


sursa: playtech.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4383 secunde