Câți pași trebuie să faci zilnic ca să-ți prelungești viața

666
Câți pași trebuie să faci zilnic ca să-ți prelungești viața - fitbitcharge361170x658-1564397312.jpg

Articole recomandate

Brățările de fitness sau ceasurile inteligente te ajută să fii mai sănătos, iar atingerea acestui prag de pași făcuți îți prelungește viața, scrie playtech.ro



Dacă ai un smartwatch sau o brățară de fitness știi că aceste dispozitive îți monitorizează pulsul, activitatea și așa mai departe. Odată cu aceste dispozitive începi să cauți pe internet informații în privința eficienței lor sau a antrenamentelor pe care ar fi necesar să le faci. Mulți producători îți recomandă să atingi borna de 10.000 de pași făcuți în fiecare zi, adică să mergi în jur de 7-8 kilometri.


Pentru unii e mult, pentru alții puțini, iar atingerea acestei borne depinde foarte mult de tipul de slujbă. Eu am în medie cam 8000-9000 de pași pe zi. Totuși, atingerea acestor praguri are un efect benefic asupra sănătății sau este un placebo?

Câți pași trebuie să faci în fiecare zi ca să fii mai sănătos

Un studiu realizat la Harvard arată că femeile în vârstă, ce fac în jur de 4400 de pași pe zi, au o rată de mortalitate mai mică decât persoanele sedentare. În același timp, rata mortalități scade cu fiecare pas făcut în plus, până la 7500 de pași, pentru ca apoi să devină irelevant.

Cu alte cuvinte, numărul magic de 10.000 de pași zilnici sunt doar marketing și ar trebui să țintești să faci în jur de 7500 de pași în fiecare zi.

Chiar și așa, se pare că nu toată lumea trebuie să respecte această rețetă și că pentru unele persoane ar putea fi benefic mai multă activitate, pentru altele mai puțină. Totuși, cercetătorii concluzionează că dispozitivele de fitness au un efect benefic asupra persoanele în vârstă care le poartă deoarece le determină să fie mai active.

Alte studii arată că 150 de minute de activitate moderată în fiecare zi, precum mersul, pot duce la reducerea riscului de bolilor de inimă, îmbunătățesc somnul și te ajută să slăbești mai eficient.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4919 secunde