€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

Bitcoin, visul spulberat. Criptomoneda s-a prăbușit într-un an și a pierdut peste 10.000 de dolari din valoare

Ştire online publicată Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Bitcoin a scăzut în această săptămână sub pragul de 4.000 de dolari, astfel că per total valoarea celei mai puternice criptomonede din lume s-a prăbușit cu 70 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

La nivel global, piața criptomonedelor a pierdut circa 80% din valoare în ultimul an, ajungând la un prag de doar 127,5 mld. dolari. Dacă până acum scăderile erau puse pe seama faptului că organele de reglementare din diverse economii anunțau că vor impozita sau vor interzice tranzacționarea cu criptomonede, acum scăderea are cauze mult mai profunde și mai grave, fiind semn că investitorii și-au pierdut încrederea în criptomonede.

Mati Greenspan, analist de piață în cadrul firmei de consultanță eToro, spune că toți clienții îl întreabă care este motivul pentru aceste scăderi, însă specialiștii nu au identificat niciunul, nici de natură tehnică, nici fundamentală. "În acest moment, câștigurile înregistrate de la începutul anului au fost reversate și ne uităm din nou la un 2019 neutru", spune Greenspan, referindu-se la creșterile de câteva procente înregistrate duminica trecută – creșteri care au determinat fanii criptomonedelor să prindă încredere.

Această scădere de 80% a valorii criptomonedelor într-un interval de doar 12 luni și începutul sinuos de 2019 îi temperează pe entuziaștii care sperau ca monedele digitale să fie folosite anul acesta în retailul de masă, însă previziunile ca asta să se întâmple într-un orizont mediu de așteptare nu sunt deloc încurajatoare. Cifrele spun totul, iar dacă în 9 ianuarie 2018 un bitcoin se vinde acu peste 14.000 de dolari, pe 11 ianuarie 2019 prețul de tranzacționare este de doar 3.700 de dolari, scrie romaniatv.netDistribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8773 secunde