€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

ATENȚIE! Radiațiile emise de ecranele gadgeturilor și ale calculatoarelor sunt extrem de periculoase

Ştire online publicată Luni, 13 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Faptul că radiațiile emise de ecranele gadgeturilor și ale calculatoarelor sunt dăunătoare nu reprezintă o noutate, însă cercetătorii spun că au descoperit acum exact cum acționează acestea asupra ochilor.

Oamenii de știință de la Universitatea din Toledo, Statele Unite, au realizat un amplu studiu pentru a înțelege exact cum este afectat ochiul uman de lumina emisă de ecranele dispozitivelor electronice.

Aceștia au ajuns la concluzia că expunerea prelungită la lumina albastră a ecranelor generează molecule "otrăvitoare" în celulele sensibile la lumină, ceea ce duce la degenerescență maculară.

Degenerescența maculară sau deteriorarea maculei este o afecțiune a retinei la nivelul fundului de ochi care se manifestă prin încețoșare, afectând atât vederea de la distanță, cât și pe cea de aproape.

Această afecțiune se face simțită în special la cei trecuți de 50 de ani și este incurabilă – celule fotoreceptoare din ochi nu se regenerează.

Celule fotosensibile din ochi recepționează lumina și trimit semnale creierului care le interpretează. Lumina albastră declanșează, însă, o reacție în lanț care creează molecule toxice chiar în celulele fotosensibile.

Ecranele electronicelor afectează vederea prin intermediul luminii albastre, care constă într-o undă mai scurtă, dar cu mai multă energie decât alte culori ale spectrului.

Ochiul uman este expus la lumina albastră pe tot parcursul vieții, însă folosirea dispozitivelor electronice crește nivelul expunerii și grăbește procesul de orbire parțială.

Oamenii de știință speră ca prin înțelegerea mai bună a modului în care vederea este afectată de lumina albastră se vor putea dezvolta noi tipuri de picături pentru ochi care să încetinească degenerescența maculară.

Cele mai bune măsuri preventive sunt purtarea ochelarilor cu lentile care filtrează atât ultravioletele, cât și lumina albastră, precum și evitarea folosirii telefonului mobil pe întuneric.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3739 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1104 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7683 secunde