Atenție, ne pierdem auzul! Recomandările OMS pentru producătorii de smartphone și MP3 playere

292
Atenție, ne pierdem auzul! Recomandările OMS pentru producătorii de smartphone și MP3 playere - castimuzicaadolescenti-1550146510.jpg

Articole recomandate

Jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani, însumând 1,1 miliarde de oameni, sunt supuși unui risc crescut de pierdere a auzului din cauza "expunerii prelungite și excesive la sunete puternice", atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS).


Acest lucru se întâmplă din cauza folosirii telefoanelor inteligente și a MP3 playerelor, astfel că OMS și Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, o altă agenție ONU, le-au cerut producătorilor să reevalueze capacitatea volumului sonor al acestor dispozitive, potrivit CTV News.


Recomandările celor două organizații vizează includerea unui software în dispozitivele audio personale, pentru a urmări expunerea la sunet. Totodată, acestea ar trebui să includă și modalități de limitare a volumului, inclusiv de către părinți, și să le spună oamenilor despre cum să le folosească în siguranță, fără a se expune unui pericol din punct de vedere auditiv.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5117 secunde