Atac cibernetic masiv: aproximativ 2.000 de site-uri vizate

325
Atac cibernetic masiv: aproximativ 2.000 de site-uri vizate - internet-1572267091.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 2.000 de site-uri internet georgiene, între care cele ale președinției, unor tribunale și media au fost vizate luni de un atac cibernetic masiv, au anunțat mai mulți responsabili din această mică fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, potrivit AFP.

Website-ul președintei georgiene Salome Zurabișvili a fost 'atacat de hackeri în această după-amiază', a declarat agenției franceze de presă purtătoarea sa de cuvânt Sofo Jajanașvili, adăugând că 'forțele de ordine anchetează acest incident'.

Agenția de presă georgiană Interpress a indicat că website-urile tribunalelor georgiene, precum și cele ale mai multor agenții guvernamentale, organizații neguvernamentale și media au fost de asemenea vizate de acest atac. Până la 2.000 de site-uri ar fi fost ținta atacului, precizează agenția de presă menționată.

Potrivit Interpress, site-urile vizate de atacul cibernetic au afișat fotografia fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, care era însoțită de inscripția în engleză 'I'll be back' ('Ma voi intoarce').

Mihail Saakașvili se află în prezent în exil în Ucraina, părăsind teritoriul țării sale după cel de-al doilea mandat de președinte în 2013. El este cercetat în Georgia pentru abuz de putere, acuzație pe care o neagă.

Numeroși înalți responsabili ai administrației sale au fost încarcerați de când partidul său a pierdut alegerile legislative în 2012 în fața formațiunii 'Visul georgian' al miliardarului Bidzina Ivanișvili.

Susținătorii lui Mihail Saakașvili au denunțat urmăriri cu caracter politic și o vânătoare de vrăjitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7137 secunde