Așa vor arăta oamenii peste zeci de ani, din cauza telefoanelor mobile

Vineri, 28 Iunie 2019
741
Pentru a descoperi cum ar putea arăta oamenii peste 100 de ani, oamenii de știință au analizat efectul tehnologiei asupra omului și au descoperit că schimbarea ar putea fi cu adevărat dramatică. 


Cercetătorii au creat un model 3D al unui om din viitor, iar imaginea nu este cea mai plăcută. După cum poți vedea pe modelul Mindy, oamenii din 2100 vor fi cocoșați din cauza faptului că ne petrecem majoritatea timpului aplecați deasupra laptopurilor și smartphone-urilor.


Mai mult, Mindy are mușchii gâtului mai bine dezvoltați pentru a compensa postura cocoșată, un craniu mai gros pentru a o proteja de radiații (posibil cele de la telefon, despre care oamenii de știință din prezent nu se pot pune de acord dacă sunt sau nu dăunătoare) și un creier mai mic ce apare din cauza stilului sedentar.

Și dacă nu era suficient, oamenii din 2100 ar putea avea mâinile încleștate din cauza telefoanelor, dar și un set dublu de pleoape ca să ne protejeze de lumină. "Orele petrecute uitându-ne în jos la telefon au un efect negativ asupra spinării. În consecință, mușchii gâtului trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a sprijini capul", a explicat Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics.

Medicul Nikola Djordjevic de la Med Alert Help crede că felul în care ținem telefoanele poate declanșa dureri în anumite puncte, astfel apărând ceea ce el numește "gheara de texting" , ce se manifestă din cauza presiunii sau întinderii nervului ulnar ce trece printr-un canal clar delimitat apoi printr-un mușchi. Cauza ar fi faptul că ținem cotul pentru foarte mult timp la 90 de grade.


Pagina a fost generata in 0.1971 secunde