Apple, dat în judecată. A blocat iPhone-urile a sute de clienți

621
Apple, dat în judecată. A blocat iPhone-urile a sute de clienți - back-1491472259.jpg

Articole recomandate

Autoritatea de protecție a consumatorilor din Australia a dat în judecată Apple pentru că ar fi folosit un update software pentru dezactivarea iPhone-urilor ale căror ecrane sparte au fost înlocuite la alte service-uri decât cele ale companiei.


Grupul american a blocat sau dezactivat sute de smartphone-uri și tablete, iar apoi a refuzat să le deblocheze pe motiv că clienții le-au reparat la service-uri care nu aparțin Apple, se arată în reclamația făcută în justiție de Comisia Australiană pentru Concurență și Consumatori, transmite Reuters, potrivit news.ro.


"Garantarea drepturilor consumatorilor este independentă de orice garanție oferită de orice producător și nu este anulată doar pentru că un consumator își repară bunurile la o terță parte", a afirmat președintele Comisiei, Rod Sims, într-un comunicat.


În perioada septembrie 2014-februarie 2016, clienții Apple care au descărcat update-uri software, iar apoi și-au conectat aparatele la computere au primit un mesaj prin care au fost informați că funcționarea acestora a fost oprită.


Clienții au cerut apoi Apple să remedieze problema, dar li s-a spus "că nicio entitate a Apple nu va remedia problema gratis".










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.445 secunde