Apple ar putea datora taxe retroactive de peste 8 miliarde de dolari

309
Apple ar putea datora taxe retroactive de peste 8 miliarde de dolari - apple-1452880626.jpg

Articole recomandate

Apple, cea mai mare companie din lume în funcție de capitalizarea bursieră, ar putea datora taxe retroactive de peste 8 miliarde de dolari, ca efect al unei investigații UE, transmite Realitatea.net.


Apple ar putea datora taxe retroactive de peste 8 miliarde de dolari, ca efect al unei investigații a Uniunii Europene referitoare la politica sa fiscală, potrivit unei analize realizate de Bloomberg Intelligence.

Apple, care a anunțat că va contesta orice decizie luată împotriva companiei, este investigată de autoritățile de reglementare. Acestea acuză producătorul de iPhone-uri că folosește subsidiarele din Irlanda pentru a evita plata taxelor pentru veniturile obținute în afara Statelor Unite.

Investigația datează din 2014, iar o decizie ar putea fi luată în luna martie, scrie Mediafax.

Potrivit Comisiei Europene, organizarea operațiunilor din Irlanda ale Apple permite companiei să calculeze profiturile utilizând metode de contabilitate mai favorabile.

Apple calculează taxele datorate folosind costuri operaționale scăzute, ceea ce reduce semnificativ sumele datorate fiscului irlandez.

Apple generează circa 55% din venituri în afara SUA, iar impozitul datorat este de circa 1,8%, potivit analizei Bloomberg.

Dacă Executivul UE decide să impună un standard de contabilitate mai strict, Apple ar putea datora un impozit de 12,5%, pentru profitul de 64,1 miliarde de dolari generat în perioada 2004-2012.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3514 secunde