Amendă de 1 MILION de euro pentru GOOGLE, dată în Italia

156
Amendă de 1 MILION de euro pentru GOOGLE, dată în Italia - dcgooglestreetview0224861062-1396958381.jpg

Articole recomandate

Google a plătit o amendă de 1 milion de euro în Italia, după ce autoritățile au decis că automobilele Street View care filmează pe drumurile din țară nu sunt suficient de bine diferențiate, încălcând dreptul la viață privată al trecătorilor prinși din întâmplare în imagini, potrivit Bloomberg.


Este cea mai mare amendă plătită de Google în numeroasele dispute cu autoritățile din statele Uniunii Europene privind respectarea intimității cetățenilor.


Compania a mai fost amendată după ce s-a constatat că mașinile Street View adunau date și interceptau comunicații personale de pe rețelele wireless nerestricționate ale locuitorilor. Google avea la finele anului trecut rezerve de 60 miliarde de dolari.


Compania a luat deja măsuri pentru ca mașinile Street View care circulă în Italia să fie mai vizibile pentru trecători, iar locuitorii să fie informați când cartierul lor va fi vizitat de astfel de autoturisme, potrivit autorităților italiene.


Google a mai fost amendată în Spania, Franța și Germania în legătură cu nereguli privind mașinile Street View. Uniunea Europeană vrea să consolideze prerogativele autorităților naționale pentru a putea impune amenzi mai puțin simbolice împotriva unor companii de mărimea Google în cazul încălcării drepturilor legate de viața privată.


Reformele propuse ar putea introduce amenzi de până la 100 milioane euro, sau chiar 5% din cifra anuală de vânzări la nivel global.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5672 secunde