€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

ALERTĂ! Facebook anunță că hackerii au accesat 29 de milioane de conturi

Ştire online publicată Vineri, 12 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Hackerii au accesat 29 de milioane de conturi printr-o breșă de securitate dezvăluită în urmă cu două săptămâni, a anunțat vineri Facebook, relatează The Associated Press.

Inițial, Facebook a anunțat că 50 de milioane de conturi ar fi putut să fi fost afectate, însă grupul adăuga că nu știa dacă aceste conturi au fost folosite în mod abuziv.

Hackerii au accesat nume, adrese de e-mail și numere de telefon de pe aceste 29 de milioane de conturi.

Hackerii au obținut și alte date de pe 14 milioane dintre aceste conturi - și anume localitatea de adresă, data de naștere, ultimele zece locuri în care au făcut ”check in” și ultimele 15 căutări.

Un milion de conturi au fost afectate, însă hackerii nu au obținut informații din ele.

Rețeaua de socializare intenționează să trimită mesaje persoanelor ale căror conturi au fost piratate.

Facebook mai precizează că aplicații terțe și aplicații care aparțin grupului – precum WhatsApp și Instagram - nu au fost afectate de această breșă de securitate.

Breșa le-a permis hackerilor să exploateze o „vulnerabilitate” a „token”-urilor de acces care-i țin pe utilizatori logați.

În total, „token”-urile a 90 de milioane de utilizatori au fost resetate în cadrul operațiunii prin care Facebook a răspuns atacării acestei breșe.

Sursa: News.ro

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3739 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1104 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7756 secunde