Mai multe ştiri online:

Alegeri în SUA: Faceboook a blocat conturi care ar putea avea legături cu entități străine și ar servi la ingerințe în alegeri

Ştire online publicată Marţi, 06 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Facebook a anunțat că a blocat circa 30 de conturi, precum și 85 de conturi pe rețeaua de sharing Instagram pe care o deține, care ar putea avea legături cu entități străine și ar servi la ingerințe în alegerile americane, relatează AFP.

"În cadrul eforturilor noastre pentru a împiedica ingerințele pe Facebook în timpul alegerilor, suntem în contact permanent cu autoritățile însărcinate cu aplicarea legii, cu experții externi și cu alte companii din întreaga lume", a informat Facebook într-un comunicat.

"Duminică dimineață, autoritățile însărcinate cu aplicarea legii ne-au contactat pe tema unor activități pe care le-au descoperit recent și care, în opinia lor, ar putea avea legături cu entități străine", potrivit comunicatului.

"Investigațiile noastre preliminare au identificat până în prezent circa 30 de conturi Facebook și 85 de conturi Instagram ce ar putea fi angajate în activități ilegale coordonate", a adăugat comunicatul.

"Am blocat imediat aceste conturi și suntem pe cale de a efectua o anchetă mai aprofundată", a continuat Facebook.

Acest anunț a fost făcut cu o zi înainte de alegerile legislative americane de la jumătatea mandatului al căror rezultat va fi crucial pentru restul mandatului președintelui Donald Trump.

Americanii vor da marți un verdict asupra președinției lui Donald Trump.

Cele 435 de mandate din Camera Reprezentanților vor fi reînnoite pe o perioadă de doi ani, iar 35 dintre cele 100 de mandate din Senat pe o perioadă de șase ani - Camera și Senatul sunt în prezent majoritar republicane - iar 36 dintre cei 50 de guvernatori (șefi ai executivelor statelor) vor fi de asemenea aleși.

Donald Trump a condus campania republică, erijându-se în garantul sănătății economiei Statelor Unite și într-un meterez împotriva imigrației clandestine și "caravanelor" de migranți din America Centrală care traversează în preznet Mexicul către frontiera americană.

"Democrații vor să invite caravană după caravană să ne umple țara", a declarat el. "Asta e o invazie. Puțin îmi pasă de ceea ce spune presa falsă, asta este o invazie a țării noastre".

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8563 secunde