€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Acțiunile Uber scad puternic în prima zi de tranzacționare la bursă

Ştire online publicată Sâmbătă, 11 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Acțiunile companiei de ride-sharing Uber au scăzut cu 7,6% până la închiderea ședinței în prima zi de tranzacționare la bursă, transmite BBC, citează Mediafax. Până la sfârșitul sesiunii, acțiunile au ajuns la 41,51 de dolari, sub prețul de listare al companiei de 45 de dolari.


Inițial, Uber a sugerat prețuri cuprinse între 44 și 50 de dolari pe acțiune, compania fiind evaluată la 120 miliarde de dolari. Directorul executiv a lui Uber, Khosrowshahi a declarat că prețul de 45 de dolari pe acțiune a fost influențat de incertitudinea din mediul economic global.


Până la sfârșitul sesiunii însă, acțiunile au ajuns la 41,51 de dolari, sub prețul de listare al companiei de 45 de dolari.


Uber nu a făcut nici până acum profit și a avertizat recent că este posibil să nu mai facă deloc. De la înființarea sa din 2009, compania a pierdut aproximativ 9 miliarde de dolari.

Khosrowshahi a încercat să-i liniștească pe investitorii dezamăgiți de scăderea prețului acțiunilor la debutul său pe piață. „Succesul companiei nu va fi măsurat într-o zi, ci de-a lungul anilor”, a spus Khosrowshahi.

Acțiunile vor tranzacționa acum sub simbolul UBER. Investitorii pariază pe Uber, fiind o companie care se diversifică în mai multe sectoare. Pe lângă afacerea de ride-hailling, Uber dezvoltă și mașini autonome și deține o afacere de livrare a alimentelor numită Uber Eats.





Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37459 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Cultură-Educație
ieri, ora 10:14 Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română 6080 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română
Actual
azi, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2096 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1911 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7061 secunde