A fost creat primul braț robotic care poate fi controlat fără ajutorul unui implant cerebral

142
A fost creat primul braț robotic care poate fi controlat fără ajutorul unui implant cerebral - bratroboticpixabaydescopera-1561635050.jpg

Articole recomandate

O echipă de cercetători a dezvoltat o tehnologie care îți "citește" undele cerebrale pentru a controla un braț robotic.


În prezent, pentru a controla un robot doar cu ajutorul minții există două posibiliăți. Prima este reprezentată de folosirea unui implant cerebral, acesta asigurând un control continuu și mai precis al roboților. Cea de a doua opțiune exclude chirurgia craniană, aceasta se poate dovedi a fi scumpă, cât și periculoasă, și folosește un dispozitiv din afara craniului care îți citește undele cerebrale, din păcate, această metodă nu oferă aceeași finețe a controlului asupra tehnologiei.


Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au reușit să îmbunătățească tehnologia folosită pentru cea de a doua variantă, proiectând și construind primul braț robotic controlat printr-o metodă non-invazivă care oferă același control de finețe asupra acestuia precum implanturile cerebrale, notează Futurism.


Experții sunt încrezători că această perfecționare a tehnologiei non-invazive de control reprezintă un pas important spre un viitor în care vom putea controla tehnologia cu ajutorul minții.


Această nouă tehnologie a fost proiectată folosind o interfață creier-computer care a fost dezvoltată folosind algoritmi de învățare pentru a intercepta și analiza mai bine semnalele cerebrale, scrie descopera.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1494 secunde