30 de procente din Internet sunt ocupate de conținut duplicat

158
30 de procente din Internet sunt ocupate de conținut duplicat - dc7bf4b46837786d0ff7bdf74a5bee1c-1388928725.jpg

Articole recomandate

Deja știm că email-urile inutile, fie că este vorba de spam în toată regula, mesaje comerciale nedorite, phising sau distribuție de malware, reprezintă circa 80 de procente din numărul total de mesaje electronice. Atunci când vine vorba de conținutul Web de aceeași natură, situația este mult mai bună, însă Google afirmă că acesta reprezintă încă o bucată consistentă din Internet.


Conform unei declarații făcute de Matt Cutts, conducătorul echipei antispam din cadrul Google și consilier tehnic pentru echipa care se ocupă de îmbunătățirea  motorului de căutare Google Search, a afirmat că Internetul conține undeva între 25 și 30 de procente de conținut duplicat, aici întrând textul, imaginile, fișierele și orice alt tip de conținut.


Atunci când comparăm aceste cifre cu cantitățile abisale de mesaje electronice care nu servesc decât expeditorilor, cantitatea de conținut Web redundant pare mică, însă la o a doua privire, ne dăm seama că o pagină Web din patru este inutilă pentru că duplică un conținut deja existent.


Motivele acestei situații sunt multiple, începând cu proasta optimizare a unor site-uri care încadrează un conținut în mai multe categorii indexate separat, trecând prin agregatoarele de conținut sau site-urile care fură conținut și terminând cu site-urile create pentru spam. Conform declarațiilor aceluiași oficial Google, motorul de căutare penalizează doar ultimele tipuri de site-uri, restul fiind doar grupate în cadrul listei de rezultate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5328 secunde