Ziua Mondială a Kung-Fu, sărbătorită cu fast la Mangalia

168
Ziua Mondială a Kung-Fu, sărbătorită cu fast la Mangalia - kungfu-1471968334.jpg

Articole de la același autor

Practicanții de Kung-Fu din România și din străinătate sărbătoresc mâine, 25 august, Ziua Mondială a Kung-Fu" (Kung-Fu World Day). Kung-Fu este cea mai veche artă marțială din lume, din stilurile componente ale acestei arte marțiale tradiționale chineze s-au născut alte arte marțiale din Asia, cum sunt Karate, Judo, Ju-Jitsu, Taekwondo, Viet-Vo Dao, Muai-Thai și altele.

Numele de "Kung-Fu" în România și în multe alte țări, se scrie în acest fel datorită preluării din limba franceză, iar cel de "Kung Fu" sau "Kungfu" sunt preluate din limba engleză și folosite în multe țări și organizații. Pentru noi, practicanții membri ai Asociației Române de Kung-Fu, reprezintă forma tradițională a artelor marțiale chineze sau "arte marțiale tradiționale chineze", în ceea ce privește practicarea formelor de bază, a Taolu-urilor și a luptei tradiționale, în cele 74 de stiluri și școli recunoscute oficial la Federația Mondială de Kung-Fu Tradițional.

Mâine, în portul turistic Mangalia, în fața tribunelor, va fi o demonstrație de Kung-Fu la care vor lua parte cca. 30 de sportivi de la următoarele cluburi din județul Constanța: CS Marea Neagră Constanța, CS Shaollin Callatis Mangalia și CSA Axiopolis-Sport Cernavodă. Evenimentul va fi supervizat și coordonat de către Shifu Florin Iordănoaia, centura neagră 6 Duan Kung-Fu, Laoshi Mircea Stoian centura neagră 3 Duan Kung-Fu și Laoshi Mihaela-Laura Ocolișan centura neagră 2 Duan Kung-Fu. Demonstrația va începe la ora 17 și va cu-prinde prezentarea tehnicilor de luptă tradiționale, festivitatea de premiere fiind programată la ora 19.30.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3522 secunde