Ziua Imnului, marcată la Medgidia

115
1
Ziua Imnului, marcată la Medgidia - afostmarcatap7292809-1438161253.jpg

Articole de la același autor

Ziua Națională a Imnului a fost marcată și la Medgidia, printr-o ceremonie la care au participat oficialitățile locale, fanfara "Dan Spătaru" și cadre militare din garnizoanele din Medgidia, precum și cetățeni ai municipiului.


Festivitatea a fost una solemnă, deschisă cu intonarea imnului de către fanfară, urmată de un moment de poezie, în care poemul "Un răsunet" a fost recitat de către Valentina Ciocia. Poemul a fost scris în contextul Revoluției de la 1848 de către poetul Andrei Mureșanu, iar linia melodică a fost compusă de Anton Pann. Cântecul "Deșteaptă-te, române" a devenit imn național după Revoluția din 1989, în anul 1990, pe data de 24 ianuarie.


Ceremonia a continuat cu intonarea imnului de către toți cei prezenți, moment solemn și emoționant, când pe buzele cetățenilor se citeau versurile cântecului național. S-au cântat cele patru strofe oficiale, 1, 2, 4 și 11, strofe pe care orice român le cunoaște și le prețuiește.


Ziua Imnului Național se serbează în fiecare an la data de 29 iulie, începând cu anul 1998, când această zi a fost proclamată în mod oficial.


Comentează știrea

const
29 iulie 2015
oferta

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde