Wenlock este mascota Jocurilor Olimpice de la Londra 2012

1410
Wenlock este mascota Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 - 64c03bd00a504c71e79c44a5f33aa3fd.jpg
Organizatorii Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Londra, din 2012, au prezentat cele două mascote ale competiției olimpice și paralim-pice: Wenlock, respectiv Mandeville, informează site-ul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
Wenlock și Mandeville sunt per-sonaje futuriste, în culori metalice, cu un singur ochi și au luat naștere - spune povestea - din ultimele două picături de oțel care a fost folosit la construirea stadionului olimpic.
Wenlock și Mandeville sunt prevăzute cu o lumină galbenă pe cap, care amintesc de taxiurile londoneze, iar cele două mascote au, de asemenea, trei puncte pe cap, ce reprezintă cele trei locuri ale podiumului de premiere.
În următorii doi ani, Wenlock se va deplasa în jurul Marii Britanii, cu destinația finală Jocurile Olimpice de la Londra, iulie 2012.
Much Wenlock este un orășel din sud-vestul Angliei, unde au fost organizate Wenlock Games, care se pare că l-ar fi inspirat pe fondatorul Jocurilor Olimpice moderne, Pierre de Coubertin.
Prima mascotă oficială a Jocurilor Olimpice, Waldi Dachshund, a fost lansată cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1972, de la Munchen, iar din acel moment, mascota a devenit o caracteristică regulată la Jocuri, luând forme de animale, păpuși tradiționale și chiar un cub de gheață sau un bulgăre de zăpadă.
Jocurile Olimpice de la Londra vor avea loc în perioada 27 iulie - 12 august 2012, în timp ce varianta paralimpică se va desfășura între 29 august și 9 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Sport : Kim Yu-na, noua zeiță a gheții
Vineri, 26 Februarie 2010
Stire din Sport : Cheia succesului - investiția umană
Pagina a fost generata in 0.1915 secunde