Voleiul românesc, îndoliat. A murit fostul arbitru internaţional Constantin Steriade

205
Voleiul românesc, îndoliat. A murit fostul arbitru internaţional Constantin Steriade - voleisteriade-1615380364.jpg

Articole de la același autor



Voleiul românesc este din nou îndoliat, după ce fostul jucător și arbitru internațional Constantin Steriade a încetat din viaţă, la vârsta de 68 de ani. 


Născut în Bucureşti, în 1953, de profesie inginer, Costi Steriade a debutat ca jucător de volei la CSŞ 2 Bucureşti, avându-l ca antrenor pe profesorul Ion Şoacă. Ulterior, a mai jucat la Medicina Bucureşti (1974), SARO Târgovişte (1976) şi Calculatorul Bucureşti, cu care a obţinut locul 5 în Diviziei A (1983). Timp de 14 ani a participat la 300 de meciuri în prima divizie. În cadrul lotului naţional, a jucat timp de patru ani în 20 de jocuri internaţionale, informează Federaţia Română de Volei. 
Paralel cu profesia de inginer a deținut şi calificarea de antrenor de volei (categoria a II-a). A realizat un Program de statistică pe calculator, o lucrare originală în voleiul românesc. 
Arbitru internaţional de volei în sală, cel supranumit „Primarul” a fost primul arbitru din România atestat de FIVB în volei pe plajă (beach volleyball) și unul dintre promotorii acestui sport în România. 
Din 1993, vreme de câțiva ani, a fost coordonatorul Comisiei Naţionale de Volei pe plajă, care a elaborat un Buletin informativ. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5079 secunde