Voleibalistele tricolore, asalt final în turneul Golden League de la Harnes

200
Voleibalistele tricolore, asalt final în turneul Golden League de la Harnes - voleibalistele-1622747186.jpg

Articole de la același autor

Naţionala feminină de volei a României revine, în acest week-end, în competiţie. Tricolorele antrenate de italianul Luciano Pedulla vor juca, de vineri, 4 iunie, până duminică, 6 iunie, la Harnes (Franţa), în cel de-al doilea turneu al Golden League.

Clasate pe locul secund în Grupa A după turneul disputat, săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, tricolorele trebuie să termine pe prima poziţie în clasament pentru a fi sigure de calificarea la turneul Final Four, care va fi organizat la Ruse (Bulgaria), în perioada 18-20 iunie. Există, de asemenea, şi varianta calificării din postura de cea mai bună echipă de pe locurile secunde, în cazul în care Bulgaria, organizatoarea turneului final, îşi câştigă grupa ei, unde joacă alături de Ucraina şi de Slovacia, informează Federaţia Română de Volei.

Joi, 3 iunie, voleibalistele antrenate de italianul Luciano Pedulla au plecat spre Franţa. Singura modificare în lotul României faţă de turneul de săptămâna trecută o reprezintă introducerea ridicătoarei Marisa Radu, de la CS Dinamo Bucureşti, în locul centrului Petruţa Orlandea, de la CS Medgidia. În rest, au făcut deplasarea aceleaşi jucătoare care au evoluat şi la Cluj-Napoca, inclusiv extrema Rodica Buterez, de la CSM Târgovişte, a cărei accidentare la gleznă suferită în timpul meciului cu Spania nu este atât de gravă şi jucătoarea poate fi recuperată.

În lotul naţionalei României pentru turneul Golden League din Franţa se regăsesc patru voleibaliste de la CS Medgidia: Diana Ariton (centru), Marina Cojocaru (coordonator), Adriana Matei (extremă) şi Mihaela Albu (libero).

Prima adversară a României în turneul de la Harnes va fi, vineri, de la ora 21.00, chiar selecţionata ţării gazdă, Franţa. Sâmbătă, 5 iunie, de la ora 18.00, România va întâlni Spania, iar duminică, de la ora 16.00, Azerbaidjanul, ultima clasată.

În clasamentul Grupei A, lideră este Spania (trei victorii, opt puncte, setaveraj 9-3), urmată de România (două victorii, şase puncte, setaveraj 8-5), Franţa (o victorie, patru puncte, setaveraj 6-7) şi Azerbaidjan (zero victorii, zero puncte, setaveraj 1-9).

În Golden League, primul criteriu de departajare îl reprezintă numărul de victorii, apoi numărul de puncte.

XXX

Naţionala masculină de volei a României a fost învinsă, cu scorul de 2-3 (29-27, 21-25, 25-22, 24-26, 12-15), de reprezentativa Slovaciei, în cel de-al doilea meci al Grupei B a Golden League, disputat în cadrul turneului de la Zaporoje (Ucraina).

Rareş Bălean, autor a 29 de puncte, a fost cel mai bun marcator al echipei României. Celelalte puncte ale formaţiei antrenate de Sergiu Stancu au fost realizate de Mihălescu (12), Aciobăniței (9), Mocanu (6), Suson (5), Magdaş (4), Bartha (3), Cl. Dumitru (2) şi Chiţigoi (1).

Joi, 3 iunie, echipa României a avut zi de pauză, iar vineri, 4 iunie, va juca împotriva Ucrainei.

Se califică direct în turneul Final Four prima clasată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9048 secunde