Vlad Caraș, învins în optimile Europenelor de lupte

1048
Vlad Caraș, învins în optimile Europenelor de lupte - ba78e3853866e16378f7c0e9da511e39.jpg
Sportivul constănțean Vlad Caraș (LPS "Nicolae Rotaru" CSS - LPS Reșița; antrenor, Ioan Bărbătei) a fost eliminat în optimile Campionatului European de lupte de la Sarajevo (Bosnia-Herzegovina), întrecere rezervată cadeților.
Caraș a evoluat la lupte libere, la categoria 76 kg, unde, după ce a avut rundă liberă în calificări, l-a întâlnit în următoarea fază, optimile, pe georgianul Iakob Petriașvili, în fața căruia a pierdut, ocupând în final locul 11. 18 luptători au evoluat în această categorie, campion devenind reprezentatul Rusiei. Medalia de argint i-a revenit sportivului din Azerbaidjan, iar pe locul trei s-au clasat armeanul și turcul.
La lupte libere, județul Constanța este reprezentat și în întrecerea feminină, prin Denisa Macovei (categ. 70 kg), de la CSS Mangalia (antrenor, Marian Oancea).

LPS vrea o medalie la greco-romane
Ceilalți reprezentanți ai LPS "Nicolae Rotaru" CSS prezenți la întrecerea din Bosnia, Iulian Grăjdan (categ. 42 kg), Valentin Ștefan (categ. 50 kg), Sebastian Agrigoroșoaiei (categ. 63 kg) și Dorin Pârvan (categ. 85 kg), evoluează la lupte greco-romane. Cei patru sunt antrenați de Ioan Giuglea și Valentin Dobrin, primul însoțindu-i la competiția de la Sarajevo.
Dintre cei zece luptători care alcătuiesc lotul României, doar patru (printre care și Pârvan) au făcut deplasarea pe banii Federației, restul descurcându-se prin forțe proprii. Giuglea a declarat, pentru "Cuget Liber", că fondurile pentru Grăjdan, Ștefan și Agrigoroșoaiei au fost asigurate de DSJ Constanța (director executiv, Elena Frîncu), Gigi Pambuca (președintele Asociației Județene de Lupte Constanța) și foștii luptători Gigi Ciupercă și Colea Ignat. "Le mulțumim tuturor pentru sprijin", a mai spus Giuglea.
Obiectivul sportivilor de greco-romane de la LPS este obținerea unei medalii. După o pregătire de zece zile la Piatra Neamț, lotul a plecat ieri dimineață spre Sarajevo. Diseară este programat cântarul oficial, iar competiția se dispută mâine și poimâine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3608 secunde