La Europenele de lupte de la Sarajevo

Vlad Caraș a căzut victimă manevrelor din arbitraj

496
Luptătorul constănțean Vlad Caraș (LPS "Nicolae Rotaru" CSS - LPS Reșița; antrenor, Ioan Bărbătei) a ocupat locul 11 la Euro-penele de lupte libere, de la Sarajevo, însă delegația română și tatăl sportivului de 15 ani au contestat dur maniera de arbitraj.
Vlad a fost învins în optimi de georgianul Iakob Petriașvili, la capătul unei partide care trebuia să-i revină fără dubii constănțeanului, s-au plâns apropiații luptătorului.
"Pe saltea, a câștigat Vlad, însă pe tabelă n-a avut șanse de izbândă. Georgianul s-a impus incorect. Nu ai cum să nu faci legătura că a fost ceva necurat, când șeful delegației Georgiei este șeful arbitrilor la nivel mondial. Am făcut și contestație, însă degeaba. Dacă îl bătea pe adversar, Vlad se ducea pe medalie. În prima repriză, scorul a fost 5-1 pentru georgian, cu toate că băiatul meu a făcut o acțiune de trei puncte, lucru remarcat și de sală, care a cerut punctarea acțiunii. Runda secundă i-a revenit lui Vlad, la 1-1. Repriza a treia a început cu o întârziere de zece minute, ca să se odihnească georgianul. Iar arbitrajul părtinitor a continuat, ceea ce l-a determinat pe antrenorul nostru să depună contestație. Degeaba însă. Fazele incriminate nu s-au mai găsit, iar, în loc să fie 4-2 pentru Vlad, s-a dat 2-0 pentru georgian. Unica șansă era să-l bată la tuș. Ce să mai spunem, a fost o experiență traumatizantă pentru un copil de 15 ani, care era foarte încrezător la început. Am trecut prin toate la Sarajevo", s-a plâns, pentru "Cuget Liber", tatăl lui Vlad, Nelu Caraș (fost luptător), care l-a însoțit pe fiul său la Europene.
Ultimul reprezentant al LPS care a evoluat la Sarajevo, Sebastian Agrigoroșoaiei, a ocupat locul 25 la categoria 63 kg a întrecerii de lupte greco-romane, fiind învins în calificări de ucraineanul Andrii Tsipan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6398 secunde