"Vitezomanele" de la St. Moritz! Cu bobul pe pârtie, la peste 130 km/h

93

Articole de la același autor

Componentele lotului național de bob al României continuă seria evoluțiilor foarte bune din marile reuniuni internaționale ale sezonului. 


Sâmbătă, în Elveția, la St. Moritz, stațiune gazdă a unei etape de Cupă a Europei, Maria Constantin, Andreea Grecu și celelalte fete antrenate de profesorul constănțean Paul Neagu au atras din nou aprecierile asistenței, în condiții speciale. 


Din cauza numărului mare de participanți, la antrenamente au fost posibile numai patru coborâri, puține pentru Andreea (pilot începător) și Maria, care a pilotat în premieră bobul cel nou. Chiar și așa, Maria și împingătoarea Erika Halai au intrat în Top 10, vitezele atinse pe circuit fiind de-a dreptul uluitoare, până la 138 km/h! 


"Maria a avut o evoluție formidabilă cu bobul cel nou. Din cauza accidentării împingătoare Erika Halai, nu a putut să vină în primele 6. 


Cu locul 17 la start, a recuperat 11 locuri până în sosire, având unele dintre cele mai bune viteze! În a doua manșă, o mică greșeală de pilotaj după start a făcut să termine pe locul 9", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 


La startul Cupei Mondiale, au fost 20 de echipaje, iar România a mai avut încă un echipaj, format din Andreea Grecu și Olivia Vild, care a terminat pe locul.14. 
"Este un loc bun, ținând cont că Andreea face pilotaj de numai două luni. Nu trebuie omis faptul că, din cauza numărului mare de participanți, au fost posibile numai patru coborâri de antrenament, puține pentru un pilot începător. Iar circuitul este unul rapid, fiind atinse viteze de 138 km la oră", a explicat profesorul Neagu. 


Săptămâna aceasta, Maria Constantin o va avea ca împingătoare pe Andreea Grecu. 


"După calculele noastre, se pot câștiga în start câteva sutimi bune, care ne pot clasa mai bine. Se așteaptă o participare maximă de echipaje, deoarece, imediat după Cupa Mondială și Campionatele Europene, începe Campionatul Mondial, la Innsbruck", a mai spus profesorul Paul Neagu, adăugând că sportivi din foarte multe națiuni și-au exprimat interesul pentru a participa la Campionatul Mondial de bob - starturi, competiție care va avea loc, în vară, la Mamaia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3776 secunde