Vis împlinit! Luana Boicenco a câștigat titlul de campioană balcanică la yachting

315

Articole de la același autor

Vineri, s-a încheiat Campionatul Balcanic la yachting, unde câștigători la mai toate clasele au fost sportivii din Grecia și Turcia. Titlul la clasa Optimist, juniori, fete a rămas, însă, la Constanța, câștigat fiind de Luana Boicenco, de la CS Electrica.

Anul trecut, în momentul în care Ebru Bolat urca pe primul loc la Optimist, la Balcaniadă, Luana era clasată pe cel de-al treilea. Anul acesta, Luana a reușit să ajungă în fruntea clasamentului și să păstreze titlul în orașul nostru.

"A fost un rezultat sperat și așteptat. Luana s-a pregătit intens încă de anul trecut. În iarnă, a continuat pregătirea în Croația. Ne bucurăm că visul de a deține titlul de campion balcanic la Optimist s-a îndeplinit", a declarat, pentru "Cuget Liber", Laurențiu Boicenco, vicepreședintele secției de yachting a CS Electrica.

Următoare competiție la care va participa micuța velieră în vârstă de 11 ani va fi Cupa Dobrogei, care se va organiza la Balcik (Bulgaria), în perioada 11-14 septembrie. Și acolo Luana dorește să obțină titlul cel mare.

v v v

Timp de o săptămână întreagă, 145 de ambarcațiuni s-au întrecut în cadrul Balcaniadei, pe lacul Siutghiol. La competiție, au participat velieri din aproximativ 10 țări. Sportivii greci și turci și-au demonstrat măiestria încă o dată și au reușit să fie campioni la mai multe clase. Dacă, în cursul săptămânii, vremea a fost bună pentru a ieși pe apă și unele curse au fost amânate și reluate, vineri, în ultima zi, vântul prea puternic nu le-a permis sportivilor să participe la întreceri, iar ultimele trei regate au fost anulate și competiția a fost declarată încheiată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Sport : "Eu i-am pus cârma în mână!"
Pagina a fost generata in 0.7189 secunde