Viitorul este echipa cu cea mai mică medie de vârstă din Liga 1

482
Viitorul este echipa cu cea mai mică medie de vârstă din Liga 1 - imagine-1566472309.jpg

Articole recomandate

Gheorghe Hagi este considerat cel mai bun jucător român de fotbal din toate timpurile și asta l-a făcut să investească ce a strâns într-o Academie de fotbal. În nici zece ani de existență la cel mai înalt nivel, a devenit clubul care dă cei mai mulți jucători la naționalele de fotbal ale României de la toate tipurile de vârstă.


Apariția Viitorului în fotbal românesc s-a dovedit cea mai bună alegere pentru Gheorghe Hagi. Pe lângă faptul că echipa mare a început să se autofinanțeze, datorită vânzării de jucători în aproape fiecare pauză de mercato, mereu există tineri jucători care să fie promovați. Sezoane la rând, formația dobrogeană a fost an de an premiată la cel puțin o categorie de vârstă, câștigând finale ale campionatelor de U14, U16, U17 și U19.


FC Viitorul a contribuit din plin la succesul generației de U21 a României. Aceasta a reușit performanța de a ajunge în semifinalele Campionatului European, după ce a terminat grupa neînvinsă. Victorie cu Anglia și egal cu Franța, cele mai bine cotate naționale la câștigarea Campionatului European U21 din 2019. Din lotul care a participat la compețitia din vară, 6 au fost chemați de selecționerul Mirel Rădoi de la Viitorul: Virgil Ghiță, Radu Boboc, Tudor Băluță, Andrei Ciobanu, Ianis Hagi și Denis Drăguș. În total, 11 jucători selectionați au fost crescuți de Academia Hagi, celor șase li s-au mai adăugat și Cristian Manea, Dragoș Nedelcu, Alexandru Cicăldău, Florinel Coman și Cătălin Cabuz. O parte dintre acești jucători au și fost vânduți de Viitorul. Pe lângă Ianis Hagi, care a luat calea Belgiei, mergând la Genk, Denis Drăguș a semnat și el cu Standard Liege, o echipă tot din campionatul belgian.


Abonată la cupele europene


Viitorul este cea mai nouă echipă apărută în fotbalul românesc și care a reușit să cucerească trofee. În nici zece ani de când a reușit să ajungă la cel mai înalt nivel, se poate laudă că a obținut toate trofeele din România în materie de fotbal. Câștigătoare de titlu în 2017, a reușit în ediția trecută de campionat să cucerească Cupa României. Începutul sezonului acesta a venit cu al treilea trofeu din vitrina clubului și singurul care îi lipsea. Viitorul a reușit să câștige cu 1-0 în fața campioanei României, CFR Cluj, printr-un gol fantastic înscris de Andrei Artean.


Datorită succeselor obținute în campionatul intern, FC Viitorul a reușit anul acesta să participe pentru a patra oara consecutiv în cupele europene. A ieșit din primul meci, după o dublă spectaculoasă cu Gent, pierdută cu 5-7 la general. Cea mai bună participare a clubului dobrogean a avut loc în sezonul 2017/18, atunci când a jucat în playoff-ul Europa League. Și atunci pierdea la scor în fața unei echipe mult mai bine văzute, RB Salzburg, scorul general fiind de 7-1 în favoarea echipei austriece.


Tinerii lui Hagi, favoriți din nou la podium


Cu o medie de vârstă scăzută, datorită faptului că se mizează pe jucători tineri, în sezonul acesta lucrurile s-au schimbat puțin. Viitorul continuă să fie echipa cu cea mai mică medie de vârstă din Liga 1, cu 23 de ani, în schimb nu mai este echipa cu cei mai puțini străni. Cunoscut ca un antrenor care pune mult accentul pe autohton, Gheorghe Hagi are cinci străini în lot, spre deosebire de trei, atâția câți are nou-promovata Chindia Târgoviște.


Cu jucători tineri pe teren, echipa merge foarte bine în campionat, unde ocupă locul al treilea, fiind una dintre cele care nu au pierdut după șase etape disputate. Câștigătoare de Cupă și Supercupa României în 2019, Viitorul este una dintre favoritele la titlu. La top 8 case de pariuri sportive are a treia cota să câștige un nou titlu, după CFR Cluj și FCSB. Viitorul este favorită să câștige și meciul de la sfârșitul săptămânii, cu FC Voluntari.  Este un meci în care Eric de Oliveira poate să devină cel mai bun marcator străin care a evoluat vreodata în România. Brazilianul a înscris 64 de goluri în Liga 1, tot atâtea câte are și conaționalul său, Wesley.


Programul Viitorului în următoarea perioadă:
• ETAPA VIII: FCSB - FC Viitorul, 1 septembrie
• ETAPA IX: FC Viitorul - Gaz Metan Mediaș, 14 septembrie


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5345 secunde