Victorie la "masa verde" pentru BC Athletic Constanța, cu ACS Cuza Sport

365
Victorie la

Articole de la același autor

Partida programată sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 17, la Brăila, dintre echipa gazdă ACS Cuza Sport și BC Athletic Constanța, nu va mai avea loc. Formația din Brăila a trimis o adresă către Federația Română de Baschet prin care își anunță retragerea din Liga Națională, din pricina problemelor financiare. Astfel, până la noi decizii, BC Athletic va câștiga acest meci la "masa verde", scor 20-0. 


În Liga Națională, Grupa B, CS Cuza Sport Brăila era "lanterna roșie", cu înfrângeri pe linie și un coșaveraj negativ uluitor: - 827! Din lipsă de fonduri, echipa din Brăila s-a axat în acest campionat doar pe jucători tineri, fără experiență, din propria pepinieră. În urma acestei retrageri, CS Cuza Sport Brăila a pierdut și dreptul de a se înscrie în faza a doua de campionat, în grupa Albastră. 


Oficialii clubului de pe malul Dunării au declarat că au făcut eforturi disperate pentru a forma un buget ce le-ar fi permis să fie competitivi, însă toate încercările au fost sortite eșecului. 


"Vă rugăm să luați în considerare faptul că CS Cuza Sport Brăila nu a dorit niciun moment retragerea acestei echipe din campionat, făcând eforturile enorme, în lipsa susținerii financiare promisă de autoritățile locale, pentru a onora calendarul competițional și a nu încurca celelalte participante, din resurse proprii", se arată în documentul trimis către FR de Baschet. 


Nu există calendar competițional pentru FRB fără ca o echipă să nu se retragă. Anul trecut, s-a retras BC Mureș, iar acum doi ani, CSM Ploiești și Olimpic Baia Mare au încheiat și ele prematur activitatea competițională. 


Această retragere nu i-a afectat în vreun fel pe "Gladiatorii din Tomis" sau ierarhia finală a Grupei B. Lucrurile sunt cât se poate de clare: CSO Voluntari, CSM Mediaș și BC Athletic Constanța vor juca în Grupa Galbenă, în faza a doua a campionatului, acolo unde vor mai evolua "picatele" din Grupa A, Steaua București și Dinamo Știința București, dar și câștigătoarea Grupei C, CSM Phoenix Galați sau CSM Târgu Mureș. Cele două formații sunt la egalitate de puncte, iar ultima etapă va fi definitorie. Cele șase formații aflate în Grupa Galbenă vor lupta pentru prinderea primelor două locuri, care duc în play-off-ul Ligii Naționale. Dinamo și Steaua au împreună 43 de titluri naționale de baschet masculin, însă niciunul în ultimii 16 ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4222 secunde