Vicecampioana mondială Andreea Ana, premiată de conducerea CS Mangalia

2482
Vicecampioana mondială Andreea Ana, premiată de conducerea CS Mangalia - lupte-1475418636.jpg

Articole de la același autor

Moment festiv, sâmbătă dimineață, în sala de sport a LPS Constanța, gazda întrecerilor etapei de zonă a Campionatului Național de lupte libere și greco-romane pentru copii 1 și 2.  Toți cei prezenți la eveniment au avut ocazia de a aplauda o vicecampioană mondială! 


Andreea Ana, care a cucerit, luna trecută, titlul de vicecampioană mondială la CM de la Tbilisi (Georgia), categ. 46 kg, a fost premiată pentru performanța sa remarcabilă. Premierea a fost făcută de către Dragoș Dima, președintele CS Mangalia, și Lucian Luca, vicepreședin-tele Federației Române de Lupte. Alături de sportivă, s-a aflat și antr-norul care a descoperit-o și care o pregătește și în prezent, Marian Oancea. 


"Obiectivul principal al clubului nostru este acela de a aduce copiii aproape de sport, de lupte în special, să încercăm să creem modele. Începutul a fost greu. Ne așteptam să fie așa, însă, odată cu apariția rezultatelor, sunt convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine, că părinții își vor aduce copiii la sport. O felicităm din tot sufletul pe Andreea Ana, care a muncit foarte mult pentru această medalie mondială. Vreau să mai punctez un aspect foarte important. Andreea este nu numai un sportiv exemplar, ci și un elev cu rezultate foarte bune și la învățătură, media de anul trecut, din clasa a IX-a, fiind 9,50. Exista o mentalitate greșită, aceea că sportivii nu au treabă cu învățătura. Ei uite că Andreea a demonstrat că poți fi laureat și la sport, și la carte. E a doua din lume la categoria sa, e componentă a lotului național, este un caracter aparte. După cum spuneam, sunt convins că, în urma acestui argint mondial, va crește competiția și între sportivii noștri, fiecare va dori să ajungă în vârful piramidei. Iar de pe urma acestei concurențe, sportul românesc are numai de câștigat", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Mangalia, Dragoș Dima. 


La rândul său, vicepreședintele Federației Române de Lupte, Lucian Luca, a ținut să o felicite în public pe Andreea, pentru medalia de argint cucerită la Campionatul Mondial de cadeți. 


"Suntem foarte bucuroși, este a doua medalie mondială obținută de un sportiv de la CS Mangalia, după bronzul mondial cucerit, acum câțiva ani, de Denisa Macovei. Sper că măcar acum, după această perfor-manță de excepție, autoritățile locale să sprijine mai mult acest club, în cadrul căruia își desfășoară activi-tatea peste 100 de sportivi", a declarat Lucian Luca. 


Asupra acestui subiect, cel al implicării administrației locale în sport, vom reveni într-o ediție viitoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7354 secunde