La cererea clubului FC Farul Constanța

Verdictul în "cazul Nocturna" se va da pe 11 iunie

1052
Verdictul în

Articole de la același autor

Conducătorii clubului FC Farul Constanța au anunțat, vineri, că au solicitat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să amâne pronunțarea unei decizii în "cazul Nocturna", până după disputarea ultimei etape a Ligii I.

După modelul Timișoarei, care joacă o carte mare în bătălia pentru titlu, FC Farul a cerut judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv să dea publicității verdictul în "cazul Nocturna" abia pe 11 iunie, și nu pe 8 iunie, cum era anunțul oficial.
"Mergem la Ploiești să câștigăm meciul cu Otopeni și vrem să jucăm fără presiunea deciziei. Sperăm să ne câștigăm punctele pe care le-am obținut la masa verde. Așa că, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu domnul Gheorghe Bosînceanu, am decis să cerem amânarea deciziei până la data de 11 iunie. Să se termine campionatul și apoi TAS să dea verdictul. Așa ni s-a părut că este corect", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al FC Farul, Lucian Codrean Pîra.
Meciul Poli Iași - FC Farul, din etapa a 5-a a Ligii I, nu s-a disputat la data inițială, gazdele având probleme cu instalația de nocturnă. După mai multe decizii ale comisiilor de profil românești, jocul a fost reprogramat, moldovenii câștigând cu 2-1, dar Farul a apelat la judecata TAS-ului.
Așadar, de pe umerii fotbaliștilor Farului a dispărut o presiune suplimentară. Echipa antrenată de Cristian Cămui, Lucian Marinof și Sevastian Iovănescu trebuie să învingă în ultima etapă de campionat (miercuri, 10 iunie, de la ora 20.00, pe stadionul Astra din Ploiești), pe CS Otopeni și să demonstreze că merită să rămână în Liga I. Cu trei puncte în buzunar, alb-albaștrii vor trebui să aștepte, însă, o victorie a CFR-ului Cluj la Mediaș, situație în care Farul ar urca pe locul 15, care, în situația în care FC Argeș ar fi retrogradată, din cauza scandalului de corupție, ar asigura menținerea în primul eșalon.
Jucătorii Farului nu trebuie să se gândească acum la calcule sau deciziile TAS. Îi așteaptă 90 de minute de luptă pe viață și pe moarte, care pot fi decisive pentru soarta lor și a echipei. Toată energia, ambiția, onoarea, dorința de victorie, tot tupeul și aroganța trebuie să se regăsească în acea oră și jumătate de la Ploiești. Pentru unii fotbaliști, meciul cu Otopeni ar putea fi ultimul sub tricoul Farului, însă, indiferent de ce rezervă viitorul, "marinarii" au obligația de a câștiga cele trei puncte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5299 secunde