Velierii constănțeni, pe valurile Zilei Marinei Române

569

Sâmbătă, pe lacul Siutghiol, constănțenii pasionați de yachting au ridicat velele cu ocazia sărbătorilor de august, întrecându-se pentru Cupa Zilei Marinei Române, competiție care a reunit sportivi de la toate cluburile de tradiție din județ.

Evenimentul a fost organizat în cinstea Zilei Marinei Române și realizat în parteneriat cu CS Știința Constanța, club afiliat la Federația Română de Yachting.
Pe lac, s-au desfășurat patru regate, mai exact, în baia mică a lacului Siutghiol, la care au participat toți sportivii claselor Optimist, Cadet, Laser 4,7 și 420 de la cluburile constănțene.
"Competiția a fost de o reușită fantastică, prin faptul că natura a ținut cu noi, datorită vântului, care a avut o intensitate bună, și a oferit sportivilor posibilitatea să-și etaleze cunoștințele tehnice și practice acumulate în orele de pregătire și în competițiile la care au participat, prin evoluția lor, ajungând la o evaluare foarte bună. Este de menționat faptul că acești copii cunosc modul prin care se conduce ambarcațiunea în situația în care nu-și dorește nimeni, adică să se răstoarne, având cunoștințe de a trage ambarcațiunea în vânt, a redresa-o și a continua competiția", a declarat profesorul Dumitru Micu, membru al Asociației Județene de Yachting Constanța.
Sportivii de la CS Știința Constanța se pot lăuda cu cea mai bună evoluție din competiție, aceștia obținând cele mai multe clasări pe podium.
La clasele Cadet, Laser 4,7 și 420, primele trei locuri au fost ocupate numai de "marinarii" Științei.
Iată rezultatele: clasa Cadet - 1. David Popescu / Marcel Frangopol, 2. Defne Agi-Acai / Paula Mihăilă, 3. Mădălina Emandi / Laura Mihăilă; clasa Laser 4,7: 1. Mihai Chiron, 2. Dan Stupar, 3. Vlad Nae; clasa 420: 1. Gabriel Răileanu / Denis Dervis, 2. Răzvan Gălățeanu / Radu Nagy, 3. Valentin Tureac / Andrei Precup; clasa Optimist începători: 1. Lucia Lavru (Știința), 2. Andreea Trandafir (Electrica), 3. Indra Florea (Yachting Club Eforie); clasa Optimist junioare: 1. Ebru Bolat (YCRR), 2. Geanina Chiron (Știința), 3. Ioana Lavru (Știința); clasa Optimist juniori mici: 1. Geanina Chiron, 2. Luana Boicenco (Electrica), 3. Tania Perceli (Știința); clasa Optimist juniori: 1. Vlad Ion (Electrica), 2. Mihai Mocanu (Electrica), 3. Cosmin Băraru (Electrica).

Constănțeni la Balcaniadă
Pentru maeștrii velierelor din Constanța, urmează Balcaniada din Grecia, care va avea loc în septembrie. Reprezentanții de pe litoral vor fi Ion Vlad, Geanina Chiron și Teodora Lavru, însă, aceștia se vor confrunta cu sportivi mult mai experimentați, iar șansele la podium vor fi destul de mici.
"Suntem în pragul participării la Campionatul Balcanic de Yachting, în cadrul căreia vor participa și sportivii care ne-au reprezentat în competiția din acest week-end. Avem reprezentanți de la CS Electrica, YCR și Știința Constanța. Din păcate, nivelul nostru de pregătire este minor în comparație cu activitățile desfășurate de străini, care, în conformitate cu pregătirea tenismenilor ce pleacă de la un turneu la altul, au un număr impresionant de ore practicate pe apă și participare în competiții", ne-a mai spus profesorul Micu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Sport : Pe ce ape navighează velierii de la Electrica
Pagina a fost generata in 0.284 secunde