Velierii constănțeni, pe podium la Europa Cup și Cupa Apa Nova

673
1

Articole de la același autor

În week-end, pe lacul Siutghiol, s-a desfășurat Europa Cup la yachting, clasa Laser, unde au fost prezenți și sportivii constănțeni de la CS Știința, CS Electrica și Yacht Club Regal Român (YCRR), filiala Constanța. La competiție, au mai participat velieri din Bulgaria, Ucraina, Serbia și Austria. 

Deși vântul este foarte important în yachting, de data aceasta, condițiile meteo au dat ceva bătăi de cap și mai mulți sportivi s-au răsturnat. Constănțenii au dat dovadă de tărie și s-au "luptat" cu natura. În cele din urmă, cei mai experimentați au reușit să-și adjudece medaliile.

La clasa Laser 4,7 feminin, Roxana Cacenco (CS Electrica) a câștigat medalia de argint, iar pe locul trei s-a clasat Tania Perceli (CS Știința). La clasa Laser Radial,Adrian Petcu (CS Electrica) a obținut medalia de bronz, în timp ce, la juniori, la aceeași clasă, Tarkan Bolat, antrenat de Alexandru Micu,(YCRR) a câștigat aurul și Cosmin Băraru (CS Electrica) a cucerit argintul.

XXX

Concomitent cu Europa Cup, s-a mai desfășurat și competiția Cupa Apa Nova la clasa Optimist, unde velierii constănțeni s-au clasat pe locuri fruntașe. Luana Boicenco (CS Electrica) și-a trecut în palmares aurul la Optimist feminin sub 12 ani și argintul la Optimist feminin peste 12 ani. Tot de la CS Electrica, la băieți, Vlad Ion a câștigat aurul, iar Ștefan Penciu a obținut medalia de bronz. De la CS Știința, David Popescu a câștigat bronzul la clasa Optimist juniori.

Sportivii de la CS Știința sunt antrenați de Domnica Micu, iar cei de la Electrica, de către Laurențiu Boicenco și Bogdan Ion.

"În ciuda condițiilor meteo, copii s-au descurcat foarte bine. Este un început foarte bun de sezon", a declarat, pentru "Cuget Liber", Laurențiu Boicenco.

Pentru sportivii de la CS Știința, următoare competiție va fi ediția a șasea a Cupei "1 Mai", care se va desfășura, week-end-ul acesta, pe lacul Herăstrău. Clubul constănțean va concura cu șapte sportivi la clasele Optimist (băieți și fete), Laser 4,7, Zoom 8.

Între timp, câțiva dintre velierii de la CS Electrica se pregătesc în cadrul lotului național, pentru Regatta Port Bourgas. În lotul de "optimiști" se află Luana Boicenco, Vlad Ion, Ștefan Penciu, Mihai Mocanu și Marcus Reit. În lotul de Laser, se regăsesc Cosmin Băraru și Eduard Guță.



Comentează știrea

erata
21 aprilie 2015
erata

Tot din Constanta este si clubul Ycrr antrenat de Alexandru Micu , ce a obtinut prin Tarkan Bolat un aur....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7669 secunde