Vacanță activă. Juniorii Academiei Hagi îşi perfecționează tehnica cu TouchBall

73
Vacanță activă. Juniorii Academiei Hagi îşi perfecționează tehnica cu TouchBall - vacanta-1607438957.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă au intrat în vacanță în week-end-ul precedent, jucătorii Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” vor avea parte de o vacanță activă.

După ultimul antrenament din 2020, fiecare jucător al Academiei Hagi (născuți între anii 2008-2014) a primit cadou din partea clubului o minge TouchBall. Este vorba de o minge mai mică, plasată într-o plasă rigidă, care poate fi reglată în funcție de înălțimea sportivului care o folosește. Termenul TouchBall a fost ales de academie, acest tip de minge cu plasă fiind cunoscut și sub alte denumiri, precum SenseBall sau MagicBall. Aceasta este o metodă revoluționară implementată în cluburi de fotbal și federații din întreaga lume, cum ar fi Federația Belgiană de Fotbal, AC Milan, RSC Anderlecht, KRC Genk, Glasgow Rangers, FC Metz sau FC Nantes.

„Ideea i-a aparținut lui Gheorghe Hagi, care a dorit ca jucătorii să-și dezvolte atingerea senzorială în regim de coordonare de la vârste cât mai fragede. Directorul tehnic, Cristian Cămui, și directorul de metodologie și evaluare, Massimo Pedrazzini, au dezvoltat această idee implicându-l pe antrenorul de tehnică Lucian Mălăele”, au transmis reprezentanţii clubului constănţean. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3898 secunde