Ungaria, lider după prima zi a Campionatului Mondial de Yachting

1236
Ungaria, lider după prima zi a Campionatului Mondial de Yachting - 78272a4842689b30dbf74672182b78f8.jpg
Campionatul Mondial de Yachting al Clasei "Flying Dutchman" a început ieri, la Constanța, cu primele două regate, la finele cărora pe primul loc se află echipajul Ungariei, campion mondial en-titre. În prima întrecere, condițiile de concurs au fost vitrege (vânt aspru), dar apoi sportivii au avut mai puțin de furcă cu vremea.
România participă cu trei echipaje, două de băieți, care, după prima zi de concurs, se află pe locurile șapte, respectiv 14, și unul de fete. Competiția a adunat la start ambarcațiuni cu vele din nouă țări (Noua Zeelandă, Austria, Anglia, Germania, Ungaria, România, Italia, Olanda și Rusia). Regatele sunt vizibile din Portul Turistic Tomis, campionatul urmând a se încheia pe 7 august.
Bugetul total al competiției e de aproximativ 180.000 de euro, sumă la care, potrivit președintelui Fe-derației Române de Yachting, Mihai Butucaru, Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret a contribuit cu 11.000 de euro.
Cu ocazia acestei întreceri, la Constanța este prezent și Alberto Barenghi, președintele Federației Internaționale a Clasei FD. "La fiecare doi ani, Campionatul Mondial se ține în Europa, iar la al treilea an îl ducem în altă parte a lumii. România organizează acum pentru prima dată un Campionat Mondial, iar competiția se dovedește de succes încă de la început", a declarat Barenghi.
Altfel, Mihai Butucaru a anunțat că, în 2013, Mamaia va găzdui Confe-rința Anuală a Federației Europene de Yachting.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Mai 2010
Stire din Sport : "Marinari" de nota 10
Pagina a fost generata in 0.2473 secunde