Fenomen

Un puști de cinci ani se "joacă" cu halterele la Nisipari

1568
Nicu Vlad în pericol! La Nisipari, a început practicarea halterelor un puști de cinci ani și jumătate, Cătălin Beșleagă. Cântărește doar 15 kg, dar a ridicat 12 kg, la concursul de sâmbătă, unde a fost însoțit și de educatoarea sa.

Cătălin este nepotul antrenorului Angheluș Beșleagă, cel care, cu sprijinul Primăriei Castelu, a înființat la Nisipari o secție de haltere, în noiembrie anul trecut. Angheluș pregătește acolo 28 de copii, Cătălin fiind cel mai mic dintre ei. "Sigur, la vârsta aceasta, e și o doză de joacă în ceea ce face Cătălin, însă îi place, vine la antrenament și este receptiv", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul.
La Campionatul Județean de juniori II, de sâmbătă, din sala de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța, Cătălin a intrat și în atmosfera de concurs, ocupând locul doi la categoria 36 kg. Echipat ca un sportiv adevărat, puștiul, zburdalnic precum Mowgli din "Cartea Junglei", a fost atracția întrecerii. Are doar 15 kg, dar a reușit să ridice 12 kg. Cătălin a fost însoțit de tatăl său, care i-a filmat toate mișcările, dar și de educatoarea sa de la Nisipari.
La competiție, Angheluș Beș-leagă a concurat cu 10 dintre cei 28 de copii pe care îi pregătește la Nisipari. Dintre băieți, antrenorul îi remarcă pe Dorin Mocanu, cu care speră să se bată la locul întâi la Naționale, pe Alin Popa și pe Alexandru Pena.
Tehnicianul spune că și fetele promit mult. Laura Pricop a fost selecționată la Centrul Olimpic de la Galați, dar, deocamdată, nu a ajuns acolo. Cerasela Pena a luat locul trei la Naționalele de junioare I, ea fiind junioară II. De la Daniela Ursu se așteaptă o figură frumoasă (locul 3) la CN. Și Ionela Broască s-a mișcat bine sâmbătă. Cea mai mică fată este Adriana Iriza (10 ani), care a ridicat la concurs 17 kg, ea având 20 kg.
"Suntem abia la început, ne mai trebuie aparate în sala, dar copiii se țin de treabă. M-au ajutat mult Florin Stoian, cu 1.000 de euro, și fratele său, Claudiu. Vor mai achiziționa patru bări, același număr fiind promis și de Primăria Castelu. De un sprijin permanent ne bucurăm și din partea lui Cristian Grigorescu", ne-a mai spus Angheluș Beșleagă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4039 secunde