Un nou club de tradiție din România a intrat în faliment

1253
Un nou club de tradiție din România a intrat în faliment - clubtraditie-1506599817.jpg

Articole de la același autor

Tribunalul Brașov a decis, astăzi, intrarea în faliment a clubului FC Brașov. Cu datorii de circa 13 milioane de euro, clubul era în insolvență din anul 2015, iar din vara anului 2017 și-a încheiat orice activitate sportive din lipsa fondurilor. Decizia nu este definitivă și se poate face recurs în termen de 7 zile de la comunicare la Curtea de Apel.

FC Brașov este unul din cele mai vechi cluburi din țară, înființat în anul 1939 sub denumirea "Uzinele Astra Brașov". De-a lungul timpul brașovenii au mai fost cunoscuți drept "Steagul Roșu", "Metalul Steagul Roșu", "Energia Steagul Roșu" și "FCM Brașov".

Stegarii au 46 de sezoane pe prima scenă a fotbalului românesc (1912 puncte - locul 9 all-time), cel mai bun rezultat fiind un loc 2 în sezonul 1959/1960.

FC Brașov a dat o serie de jucători importanți echipelor de club din țară, dar și naționalei României: Nicolae Pescaru, Stere Adamache, Mihai Ivăncescu, Dumitru Stângaciu, Marian Ivan, Tibor Selymes, Tiberiu Ghioane, Romeo Surdu, Mugurel Buga, Daniel Isăilă, Gabriel Tamaș sau Alexandru Chipciu.

În această vară, a luat ființă Asociația Sportivă Steagul Roșu Brașov, după modelul preluat de SS Politehnica Timișoara, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați sau Farul Constanța, în care echipele de tradiție au fost readuse la viață de suporteri. În acest moment, AS SR Brașov activează în Liga IV-a.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5539 secunde