Un nou caz de dopaj în sportul românesc. Poate pierde medalia de la Mondiale

408
Un nou caz de dopaj în sportul românesc.  Poate pierde medalia de la Mondiale - unnou-1546014526.jpg

Articole de la același autor

Sportiva Cristina Iovu, care a cucerit anul acesta medalia de bronz pentru România la stilul aruncat, în limitele categoriei 55 de kilograme, în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere de la Așgabat, riscă să fie suspendată pe viață din cauza unui nou caz de dopaj, potrivit portalului insidethegames.

Iovu este acuzată de încălcarea regulii 2.2 din regulamentul antidoping al federației internaționale (IWF), care se bazează pe declarații ale martorilor sau pe documente și nu pe un test pozitiv, precizează sursa menționată.

Cristina Iovu (26 ani), născută la Chișinău și care a mai concurat pentru Republica Moldova și Azerbaidjan, a mai fost depistată pozitiv la două teste antidoping, la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 (în urma retestării probelor în 2016 - sancțiunea i-a expirat în vara trecută) și în 2013, când reprezenta Azerbaidjanul.

Alte cazuri de dopaj anunțate de IWF sunt cele ale campionilor olimpici la cat. 105 kg, ucraineanul Oleg Torohtîi (2012) și uzbecul Ruslan Nurudinov (2016), ambii depistați pozitivi în urma retestării probelor de la Londra. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Octombrie 2018
Stire din Sport : Halterofilii, medaliați la Europene
Pagina a fost generata in 0.4402 secunde