Turul României 2019 la ciclism, câștigat de un olandez

202

Articole recomandate

Rutierul olandez Alex Molenaar (Monkey Town - A Block CT) a câștigat ediția a 52-a a Turului ciclist al României, încheiată, ieri, la București. 


Molenaar a fost urmat în clasamentul final de rusul Savva Novikov (Lokosphinx) și de cehul Karel Hnik (Elkov Author), în timp ce pe locul al patrulea s-a clasat românul Serghei Țvetcov, campionul de anul trecut, la o secundă de podium. 
Premierea celor mai buni trei rutieri ai cursei a fost efectuată de președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz, săptămâna trecută, la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda), informează Agerpres. 
Etapa a cincea, ultima, desfășurată în București, 18 tururi de circuit pe traseul Piața Victoriei - Șoseaua Kiseleff - Piața Arcul de Triumf - Bulevardul Regele Mihai I - Piața Presei Libere, pe 100,3 km, a fost câștigată de polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team). 


În clasamentul final al sprinterilor s-a impus estonianul Karl Patrick Lauk, Molenaar a obținut, pe lângă tricoul galben de lider al clasamentului general, și tricoul alb, de lider la categoria Under-23, în timp ce Țvetcov a luat și el două tricouri, verde, de lider al cățărătorilor, și albastru, de cel mai bun român din clasamentul general. Tricoul gri, pentru cea mai bună echipă, a revenit rușilor de la Lokosphinx.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde