23rd Internationals Veterans Champs of Romania

Turneu de tradiție pe zgura de la Idu Mamaia

320
Turneu de tradiție pe zgura de la Idu Mamaia - tenisidu17-1345578082.jpg
Săptămâna aceasta, pe terenurile de la Club Idu Mamaia, se desfășoară unul dintre cele mai prestigioase turnee de tenis pentru veterani din țară: 23rd Internationals Veterans Champs of Romania. 


Turneul de la Mamaia, etichetat încă de la înființare drept "Internaționalele României de Veterani", și-a creat o notorietate în tenisul românesc, dar și în cel de peste hotare. 


Participarea se face la categoriile simplu masculin (+35, +40, +45, +50, +55, +60, +65 RR, +70, +70 RR), dublu masculin (+35, +50, +55, +60) și simplu feminin (+40, +50 RR, +60 RR). 


"Mă bucur că este vreme bună, deși canicula ne mai pune probleme. Sunt fericit că acest turneu tradițional a mai crescut un grad, iar anul acesta este grad 3, ceea ce aduce mai multe puncte pentru jucătorii noștri", a precizat directorul TC Idu Mamaia, Marian Sandu. 


De-a lungul timpului, Internationals Veterans Champs of Romania a reușit să atragă jucători din toată Europa, în special din țările din vecinătatea României: Bulgaria, Ucraina, Moldova, Rusia, Ungaria. Anul acesta, se regăsesc participanți și din Germania sau Brazilia.


Cu toate acestea, față de anii precedenți, actuala ediție a înregistrat o scădere considerabilă în participarea internațională. 


"Așteptam mai multă participare internațională, dar va veni și aceasta cu edițiile viitoare", ne-a mai spus Sandu. 


Dovadă a importanței acestui turneu, în cadrul competiției se pot regăsi jucători de renume din tenisul românesc, foști jucători de Cupa Davis și veterani consacrați ai "luptei" pe zgura roșie.


"Desigur, la turneu participă sportivi de mare valoare, ca Bebe Almăjan sau Laurențiu Bucur. Sunt, de asemenea, mulți alți jucători bine cotați internațional. Până în prezent, nu avem multe rezultate, suntem în prima fază a competiției", a declarat directorul Marian Sandu. 


Premiile sunt oferite, în majoritate, de sponsorul turneului - Mobexpert, care oferă câștigătorilor materiale sportive și vouchere de cumpărături de diferite valori.

 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3983 secunde