Tudor Ivan și Andreea Toporan, dansatorii de aur de la LPS "Nicolae Rotaru"

340

Articole de la același autor

Sportivii legitimați la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța Tudor Ivan și Andreea Toporan (ambii 14 ani) au reușit să cucerească două medalii de aur la Open-ul Sloveniei la dansuri sportive, desfășurat, zilele trecute, la Maribor, în probele standard și latino, categoria juniori 2, Open Basic. Concursul a durat trei zile, timp în care au concurat peste 940 de perechi, cu vârste cuprinse între 6 și 75 de ani. 


"Este foarte mulțumitor rezultatul lor. Au avut o mică sincopă în prima zi de întreceri, în care au ratat calificarea în finală, deși aveau toate șansele la medalii. Nu au dat randamentul pe care mi l-am dorit. Seara ne-am analizat greșelile, iar în următoarele două zile au câștigat cele două medalii. Sunt tineri, frumoși, în plină formare. Am mare încredere în ei, iar dacă o vor continua pe această linie, rezultatele vor fi și mai bune. Fac echipă de la șase ani, iar acest lucru se vede", a declarat profesoara secției de dansuri sportive de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța, Magda Martinescu. 


Tot în acest an, Tudor Ivan și Andreea Toporan au mai reușit să câștige Open-ul  de la Timișoara, medalia de bronz la Cupa României, și să ajungă în finala Campionatului Național de dansuri latino american. 


Copiii vor lua o binemeritată vacanță până în luna ianuarie a anului viitor, atunci când vor pleca în cantonament la munte. Prima competiție importantă din 2019 este Campionatul Național, ce va avea loc în martie, cel mai probabil la București. 


v v v 


Dansul sportiv este un sport de echipă, în care există un parteneriat între un băiat și o fată, formând un cuplu de dansatori, ce interpretează muzică pe diferite ritmuri, utilizând tehnici specifice. Se numește "sport", însă nu este inclus pe lista spoturilor olimpice, ci doar la stadiu de promisiune. 


"S-au făcut demersuri pentru ca dansurile sportive să fie incluse în circuitul olimpic. Comitetul Internațional Olimpic a solicitat Federației Mondiale a Dansului Sportiv (WDSF) să schimbe codul de punctaj pentru evita pe cât se poate subiectivismul arbitrilor. Fiecare pereche să fie analizată în parte, de un corp de arbitri, și să nu existe greșeli. Să se asemene tipologiile arbitrajelor cu cele de la gimnastică sau de la patinaj. Trebuia clarificat dacă dansurile sunt considerate sport sau artă. Abia acum cei de la FIDS au început să se conformeze. Probabil nu s-a dorit din interior", a completat Magda Martinescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4033 secunde