€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Trofeele veteranului Traian Petcu, donate Colegiului Național "Mircea cel Bătrân"

Ştire online publicată Marţi, 29 Mai 2018. Autor: Mihai CHELEȘ
Atletul veteran Traian Petcu, născut la malul mării, în urmă cu 94 de ani, maestru al sportului și cetățean de onoare al Constanței, a donat Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” o vitrină sportivă impresionantă. Peste 100 de plachete, 85 de cupe, 90 de medalii, 50 de fanioane, 48 de diplome și sute de numere de concurs - toate obținute în cei 82 de ani de activitate în slujba sportului, indiferent că vorbim de momentele în care a concurat sau în cele în care a predat educație fizică și sport.

„Le sunt foarte recunoscător domnului director prof. Vasile Nicoară, prof. Ionela Simula și prof. Gheorghe Moraru, pentru faptul că mi-au oferit această oportunitate. Sunt absolvent al acestui liceu și mă simt mândru că munca mea va dăinui pe holurile instituției de acum încolo”, a declarat Traian Petcu, cel care a mai donat, în urmă cu câteva luni, Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, o troiță.

Traian Petcu este unul dintre artizanii atletismului constănțean. În anii ‘40, acesta devenea multiplu campion regional în probele de 400 - 800 metri, 1.500 metri plat, crosul de 10 km. A fost legitimat la AS Constanța (1940), CS Dezrobirea Constanța (1946), AS Concordia-Petrol și Dinamo București (1949). A stabilit recordul național la ștafetă 4x1.500 metri și a cucerit multe alte medalii naționale.

A luat startul în sute de concursuri naționale și internaționale, iar în 1947, la Predeal, a fost premiat de însuși Regele Mihai l.

A contribuit la dezvoltarea atletismului, luând parte la conferințe metodice-științifice în țară și străinătate, cercetări științifice, membru în Comisia Medicală de Geriatrie-Gerontologie - prof. dr. Ana Aslan. A scris trei cărți sportive, a oferit mii de interviuri de-a lungul vremurilor, în presa scrisă, radio, televiziune. După vârsta de 40 de ani, a luat parte la majoritatea concursurilor de atletism pentru veterani, terminând mereu în primele trei locuri. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7343 secunde