Preliminariile pentru Mondialul din 2014

Tricolorii sunt în grupă cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia și Andorra

458
Tricolorii sunt în grupă cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia și Andorra - antrenamentenationalaromaniei14-1312126942.jpg

Articole de la același autor

Tragerea la sorți de sâmbătă, de la Rio de Janeiro, a repartizat România în grupa D a preliminariilor. Câștigătoarele seriilor se califică direct, iar opt ocupante ale locurilor secunde susțin baraj.

Echipa națională de fotbal a Româ-niei se va duela în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, care va fi găzduit de Brazilia, cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia și Andorra. La tragerea la sorți de sâmbătă, de la Rio de Janeiro, tricolorii au făcut parte din urna a patra valorică.
"Este o grupă extrem de grea, în care vom reîntâlni vicecampioana mondială, vechii noștri prieteni, dar și ai mei personali, cu care am jucat și în campaniile trecute, și la EURO 2008. În același timp, ne vom confrunta și cu echipe care tind să devină din ce în ce mai puternice și care trebuie tratate așa cum se cuvine. Am încredere că ne vom putea bate cu șanse reale cel puțin pentru locul doi", a declarat selecționerul României, Victor Pițurcă, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
Preliminariile se vor disputa în perioada 7 septembrie 2012 - 15 octombrie 2013, în fiecare dintre cele nouă grupe jucându-se în sistem tur - retur. Câștigătoarele seriilor se califică direct la turneul final, iar cele mai bune opt formații de pe locul doi vor susține partide de baraj (pe 15 și 19 noiembrie 2013), care vor desemna ultimele patru reprezentante ale Europei la întrecerea sud-americană.

"Grupa este echilibrată, România având trei adversari foarte buni, Olanda, Turcia și Ungaria. Olanda e clar favorita grupei, iar noi ne vom bate cu celelalte două pentru locul doi. De la Andorra și Estonia nu avem voie să nu luăm câte șase puncte"
Mircea Sandu, președinte FRF

Grupa A
Croația
Serbia
Belgia
Scoția
Macedonia
Țara Galilor

Grupa B
Italia
Danemarca
Cehia
Bulgaria
Armenia
Malta

Grupa C
Germania
Suedia
Irlanda
Austria
Insulele Feroe
Kazahstan

Grupa E
Norvegia
Slovenia
Elveția
Albania
Cipru
Islanda

Grupa F
Portugalia
Rusia
Israel
Irlanda de Nord
Azerbaidjan
Luxemburg

Grupa G
Grecia
Slovacia
Bosnia-Herțegovina
Lituania
Letonia
Liechtenstein

Grupa H
Anglia
Muntenegru
Ucraina
Polonia
Moldova
San Marino

Grupa I
Spania
Franța
Belarus
Georgia
Finlanda



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Iunie 2010
Stire din Sport : E timpul Africii!
Pagina a fost generata in 0.5548 secunde