Trei români, în componența comisiilor olimpice

224
Trei români, în componența comisiilor olimpice - trei-1590769410.jpg

Articole de la același autor

În componența comisiilor Comitetului Olimpic Internațional (CIO) pentru 2020, anunțate joi, se regăsesc trei români: Octavian Morariu, Nadia Comăneci și Mihai Covaliu, informează, prin intermediul unui comunicat de presă, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Octavian Morariu, membru CIO pentru România, șeful comisiei CIO pentru viitoarele ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a JO Beijing 2022 prezidată de Juan Antonio Samaranch și reconfirmat pentru 2020.

Din acest an, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, se va număra, alături de Nadia Comăneci, "Zâna de 10" de la Montreal, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghey Bubka.

Președintele COSR este și șeful comisiei de marketing și comunicare a Asociațiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și membru în comisia de marketing a Asociațiilor Comitetelor Olimpice Naționale (ANOC).

"În concordanță cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, se observă o creștere a numărului de femei în comisiile CIO, față de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii CIO, 47,7% din locuri sunt ocupate de femei, față de 45,4% în 2019", se mai arată în comunicatul COSR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4681 secunde