Trei pugilişti români s-au calificat în finalele Campionatelor Europene de box pentru cadeţi

Luni, 30 Noiembrie 2020
155
Trei pugilişti români, Ionuţ Chiriac (cat. 52 kg), Daniel Gîrleanu (cat. 54 kg) şi Ana Romanţov (cat. 48 kg), s-au calificat, luni, în finalele Campionatelor Europene de box pentru cadeţi de la Sofia (sportivi născuţi în 2004 şi 2005).


Ionuţ Chiriac l-a învins pe puncte pe israelianul Abdel Raouf Abd El Jawad (5-0), în semifinalele cat. 52 kg, iar în finală îl va înfrunta pe rusul Stepan Şalapanov, în data de 2 decembrie. Daniel Gîrleanu a trecut şi el la puncte de adversarul său din penultimul act, rusul Anatoli Popov (5-0), iar în finala cat. 54 kg va boxa cu ucraineanul Aider Abduraimov, pe 2 decembrie.
 Ana Romanţov, la cat. 48 kg, a câştigat la puncte în faţa pugilistei bulgare Diliara Ahmedova (5-0), în semifinale, urmând să lupte pentru medalia de aur cu rusoaica Alena Tremasova, în data de 2 decembrie.


La cat. 46 kg, Ionuţ Pavel a fost învins în semifinale de rusul Rasul Magomedov (0-5), iar Saly Palapiuc a cedat în semifinalele cat. 48 kg, la mare lupta, în faţa moldoveanului Ilie Argatu (2-3). Tot luni, Andra Sebe a pierdut (0-5) semifinala cat. 60 kg cu Anastasia Kramarenko (Ucraina).


Doruleţ Ţiu va noxa în semifinalele cat. 60 kg, pe 1 decembrie, cu ucraineanul Aleksandr Iarovîi. De Ziua Naţională vor urca în ring şi Alina Creţu, la cat. 66 kg, contra rusoaicei Anastasia Demurcian, Maria Cimpoeru, în semifinalele cat. 75 kg, împotriva polonezei Oliwia Czerwinska, şi Maria Botică, în semifinalele cat. +80 kg, contra ucrainencei Polina Cernenko.


România are zece medalii asigurate, dintre care trei sunt de bronz, trei de un metal mai preţios (aur sau argint), iar alte patru vor fi decise într-o măsură marţi, după semifinale. România a aliniat 21 de sportivi la Europenele de cadeţi, 13 la masculin şi 8 la feminin.


Pagina a fost generata in 0.4191 secunde